donderdag 14 oktober 2010

Nieuwe (oude) technieken uitgeprobeerd

De meesten van jullie zullen dit ooit wel geprobeerd hebben, maar ik dus nog niet. Wegknippen....tja de juiste benaming weet ik er niet eens voor...! Mijn schoonzus vertelde over de telefoon dat ze een workshop bij Wil Fritsma had gedaan en heb eruit begrepen dat het dan wel dit moest zijn. Een aantal lapjes over elkaar leggen, op de bovenste een patroontje tekenen en vervolgens doorstikken, dan hier en daar wat stof wegknippen, ook uit de onderste lagen.....! Is het niet wat Wil haar cursisten leert, dan is het mijn beredenering van de uitleg van mijn schoonzus geweest...! Ik vind dat ik er wel een leuke kaart aan over heb gehouden.

7 opmerkingen:

tiny zei

Ja dat vind ik ook. Het is een mooie kaart geworden, zelf heb ik dit ook nog nooit gedaaan, maar het is het proberen waard.
Groetjes Tiny

vilterietje zei

Hannie ik snap er niks van, maar ben het helemaal met je eens dat je er een mooie kaart aan over hebt gehouden.
Lieve groet en tot...Riet

jokeh zei

Dit heet Mola techniek. Het komt oorspronkelijk bij de Cuna indianen vandaan.Zij gebruiken het om kledingstukken te decoreren. Het woord Mola betekend ook bloes.Het is inderdaad een heel oude techniek.
Groet,
Joke

vilterietje zei

Sorry!!!!!!! Ik bedoel natuurlijk JANNY!!!!!.......Riet

Hannie zei

Ja, het is misschien niet precies,zoals schoonzus bedoelde ,maar het is een leuke kaart geworden.
Je kunt dit ook met moderne materialen doen, b.v. met organza en tule op een glanzende,of bewerkte stof. Daarna freemotion stikwerk, met glanzende garens, delen wegknippen, en wat versiering van kraaltjes pailletten enz.
Maar nogmaals: je hebt er een mooie kaart van gemaakt!

Suus zei

Mooie kaart Janny, leuk om uit te proberen.

Corina zei

Leuk! Ik heb het zelf nooit gedaan, maar gek genoeg mijn man wel, hij moest het vroeger op school doen, met erg leuk resultaat overigens.