dinsdag 4 januari 2011

Naaldvilten

Ja zo noem ik het, maar ik ben bang dat ik niet de juiste dingen doe. Nu heb ik een stukje organza genomen en daar met een viltnaald de wol op gevilt.Toen het stukje organza vol geprikt was met de wol, leek het wel een aardig lapje. Maar wat kan ik er dan vervolgens mee...? Als ik het omdraai vind ik de kleuren trouwens nog mooier, maar dat zal wel niet zo horen...? Misschien moet ik een kleine afbeelding op de organza tekenen, om er een blaadje of bloemetje van te maken dan....? Ik zie ook wel kleine landschapjes gemaakt van wolvilt. Wie kan mij helpen aan een site, waar ik dit kan bekijken. Op Youtube heb ik al allerlei filmpjes zitten bekijken, maar dat is niet wat ik er van verwacht of mee wil. Natuurlijk kun je workshops gaan volgen, maar het liefst vindt ik dergelijke dingen zelf uit.
 Dit is dan de achterkant, deze kleuren     spreken mij veel meer aan

9 opmerkingen:

Emmy zei

ja dat is goed zo hoor en de achterkant is vaker veel mooier,
je kan er nu op borduren of met de machine op borduren je moet het eigenlijk beschouwen als een stukje stof dat je zelf ontworpen hebt in stukjes knippen weer aanelkaar zetten noem maar op lekker mee prutsen zou ik zeggen

tiny zei

Ja net wat Emmy ook zegt, je doet het wel goed. Het ligt ook nog aan het materiaal waar je op vilt , hele dunnen zijde of crepé wil ook heel goed. Ben er zelf niet zo bedreven in maar mijn vriendin maakt er hele wandkleden van. Je kunt ook twee kleuren wol over elkaar leggen en dan vilten. Zal haar eens vragen voor een paar site's.Dan stuur ik je ze wel via mail.
Groeten Tiny

vilterietje zei

heel mooi janny! inderdaad emmy heeft gelijk. je kunt ook eerst iets ontwerpen en dan gaan vilten, het meeste leer je door het zelf uit te proberen. als je dan weet wat je wilt, kun je altijd nog een gerichte workshop gaan doen. lieve groet en tot....riet:)

Hannie zei

De achterkant is beeldschoon!
Ik zou er alleen op borduren Anders gaan de mooie zachte "haren"weg?
Succes met het uitproberen!

kasthurirajam zei

very beautiful

artymess zei

Great colours Janny..i like this very much .......x

Liesbeth Wessels zei

Erg mooi Janny. Je moet je geen zorgen maken of iets wel of niet hoort. Op deze manier kun je mooie kleuren samenvoegen en je stof creeren. Ik vind de achterkant ook heel mooi. groeten van liesbeth

Joke zei

Heel mooi Janny, vooral de achterkant ziet er prachtig uit. Als je de lijnen horizontaal houdt is het al een landschap. Het is ook een mooie basis voor een kaart.

Suus zei

Ik vind `m ook erg mooi, en ik gebruik ook wel eens de achterkant, omdat die soms gewoon mooier is. Gewoon doen wat je zelf mooi vind of het nu hoort of niet.