zaterdag 5 februari 2011

Naaldenboekje

Een post bij haar  deed mij besluiten om mijn 40 jaar oude naaldenboekje eens te laten zien. Het moet 1970/71 zijn geweest, toen ik het op Sinterklaas van mijn schoonmoeder heb gekregen. Zij was een fervent naaister/borduurster in die tijd en met weinig geld maakte zij de mooiste dingen.
Het is simpel gemaakt, maar ik gebruik het nog dagelijks. Hebben jullie ook zo iets moois, waar nog de nodige herinneringen aan hangen ?
                                                                                

10 opmerkingen:

Angelika zei

Ha Janny,
Via blogje naar blogje kwam ik bij jou terecht. Wat maak je mooie dingen! Ik ben altijd en beetje jaloers op mensen die dat kunnen. Ik ben al zo'n 25 jaar aan een tafelkleedje bezig :-), maar ik kan erg genieten van andermans kunstwerken.
En wat schrijf je er leuk over.
Groetjes,
Angelika

Anoniem zei

haha, dat is leuk ! ikzelf heb in die periode (jaren 70/71) ook zo'n boekje in de brugklas gemaakt en heb het nog steeds maar gebruik het niet, toch maar weer es opzoeken en in ere herstellen, gr herfstbloem

christina zei

Wat een leuke herinnering. En weet je wel dat ze nog steeds precies zo gemaakt worden?

kasthurirajam zei

nice

vilterietje zei

wat een schattig naaldenboekje en toch al zo'n dikke 40 jaar oud! zelf ben ik helaas een wegwerper:)

Liesbeth Wessels zei

Mijn naalden boekje is pas 1 jaar oud. Daarvoor heb ik er nooit 1 gehad. Mijn Oma was een handwerken, maar daar heb ik niets van. groet liesbeth

Emmy zei

mooi is dat ik heb gelukkig zelf ook veel waar een herinnering aan vast zit
een fijne zondag
groetjes Emmy

Angelika zei

Janny, ik wist dat je Groningse roots had ... via 'Leven op het platteland', en wat vind ik een reactie op mijn blog leuk, dat is nog vrij nieuw voor me .... ben nog niet zo lang aan het bloggen ...
Ik ga ook even bij je 'teruglezen', leuk hoor!

En zo'n naaldenboekje, ze waren laatst te koop in bij een jaarmarkt in het zorgcentrum waar ik werk ... en ik was te laat, ze waren uitverkocht, jammer want ze zijn behalve praktisch, ook erg mooi.

lieve groet,
Angelika

hannie zei

Wat een mooie herinnering! Heel stijlvol geborduurd. Daar mag je wel zuinig op zijn!

Annet zei

Wat leuk dat ik je geinspireerd heb om dit naaldenboekje te laten zien. Een mooie herinnering. Vorig jaar heb een postje geschreven over de geborduurde tas die ik op school maakte toen ik een jaar of 8 was. (http://fat-quarter.blogspot.com/2010/02/my-first-embroidery.html) Daar bewaarde ik op school het werkje in waar ik op dat moment mee bezig was. Nu bewaar ik er nog wat restjes borduurlinnen in.