woensdag 29 juni 2011

Experiment....

Zoals jullie weten ben ik al tijden  op zoek naar een andere techniek voor mijn kaarten....
Tijdens de wekelijkse quiltbee, gisteravond, had ik niks anders bij me dan wat tijdschriften PATCHWORK Professonal (Duitse versie). Nou kan ik me redelijk redden met de Duitse taal, maar ik had me toch al menig keer afgevraagd wat toch een "Lötkorben" mocht zijn....Ik kwam daar namelijk hele mooie werkstukken tegen. Natuurlijk weet ik dat dat vrij eenvoudig op te zoeken is in een woordenboek of op Google-vertalen, maar dat kwam er eenvoudigweg niet van.....Dat het om een soldeerbout gaat is mij nu duidelijk en daarom heb ik manlief gevraagd of hij zo'n ding in zijn bezit had en of ik dat mocht lenen....! Tja...en wat doe je dan vervolgens....juist: experimenteren......! En wel verdraaid laat daar dan ook nog eens een leuk werkstukje uitkomen.....of het m'n nieuwste techniek voor het kaarten maken gaat worden.....? 
Je kunt de foto vergroten door er op te klikken......

7 opmerkingen:

joke zei

Hallo Janny,
Leuke kaart.
Bij het woord Lötkorben is mijn eerste associatie ook niet echt soldeerbout, raar woord. Weet je dat er ook speciale "soldeerbouten" zijn voor textiel?
Die hebben een heel fijne punt zodat je er echt mee kunt tekenen.
Groet,
Joke

artymess zei

great technique Janny and fantastic colours .........x

Ellen zei

Hallo janny ,weer een mooie kaart hoor,ik heb eerst ook de soldeerbout van mijn man gebruikt,maar nu heb ik een echte voor textiel die werkt nog veel fijner.
Groetjes Ellen

Hannie zei

Het is zeker een leuke techniek met de soldeerbout! Ik heb een gewone kleine van de Praxis ,waar mijn man een punt aan heeft gevijld Werkt uitstekend. En ook heb ik een mini strijkijzertje, waar ook een ander opzetstukje op kan. Maar dat is wel wat duurder dan bij Praxis. Wordt ook welgebruikt voor hotfix steentjes.Te koop bij de hobbyzaken. Wat ook heel goed gaat met het smelten van materialen is de heatgun. Je ziet mogelijkheden te over! Succes!Je eerste proefje is prachtig!

Tonny zei

Ziet er heel goed uit, Janny.Veel succes met het maken
( en de verkoop )

tiny zei

Wat leuk, zoals ik dat bekijk , ga je met de soldeerbout tekenen zoals dat ijsje. Of heb ik dan mis. Vind hem heel mooi.

Christina Fokkema zei

Hij is weer heel herkenbaar als een kaart van jou. Een prachtige kleurenovervloed en deze techniek is zeker voor herhaling vatbaar.