vrijdag 11 november 2011

Tweede Hortensiakaart


Ik realiseerde mij, als dat ik nu nog Hortensiakaarten wil maken, dan zal ik er als de kippen bij moeten zijn, want de nachtvorst ligt op de loer.Ik heb er vanmiddag dan ook twee gemaakt, waarvan ik er eentje totaal verknoeid heb met het quilten ervan. Nee....het is niet deze, die andere durf ik niet te laten zien. Ik moet namelijk iets bekennen: IK KAN EIGENLIJK NIET (door)QUILTEN...!!! En voor je me gaat vertellen dat daarvoor cursussen bestaan....zal ik je zeggen, dat ik dat wel weet....., maar het is er nooit van gekomen....

Om je te laten zien wat het verschil is in kaart met een roze organza overtrokken of met een grijze, zie je hier de voorbeelden.Dit is de roze.
Dit is het uiteindelijk geworden, met grijze organza. Het blijft een kwestie van smaak.Bovendien geeft een foto ook nog een vertekend beeld.De bovenste is zonder organza, maar zo durf ik hem niet te versturen. Hij is te kwetsbaar met die bloemetjes.De ondergrondstof kreeg ik ooit van Ellen toegestuurd, gelukkig kon ik er twee kaarten uithalen....!

15 opmerkingen:

Lida zei

Pssst niet verder vertellen hoor, maar ik bak er ook niet veel van, heb nooit geen tijd/zin gehad in lessen, ben tenslotte al jaren ermee aan de gang en wie het niet mooi vind maak er zelf maar een! Ik vind het gewoon fijn om te doen en daar doen we het maar mee! Fijn weekend
Lida
P.S. Ik vind het mooi!!

marjolijn zei

Ja, ik ben dan zo iemand die gek is op machinaal quilten, sorry. Maar je hebt wel prachtige kaarten gemaakt. Ik ga me eens verdiepen in het drogen van bloemen, want dat is toch wel erg mooi!
gr. Marjolijn

tiny zei

Wat een verschil maakt de kleur van de organza, heb je genoeg hortensia's geplukt om een voorraadje te hebben? Ik vind ze heel mooi,en wil je het quilten een keer zien en proberen kun je altijd langs komen, de koffie staat klaar.
Fijn weekend Tiny

Liesbeth Wessels zei

Prachtig he dat werken met plantendelen. Ze zijn weer prachtig geworden !!

vilterietje zei

hééél bijzonder:)

sylvia zei

prachtige kaarten!
En de één quilt nu eenmaal mooier dan de ander: ik heb geleerd dat als de steekjes maar even groot zijn, maakt niet uit HOE groot, maar even groot......altijd goed!!

Hannie zei

Wat een pracht kaarten. Het maakt veel verschil wat je voor kleur organza je gebruikt.Wat voor materiaal heb je bij de bovenste gebruikt? Het glinstert zo mooi!

Johanna Zweden zei

Wat zijn ze schitterend zo Janny en wat een verschil als je er een anderen kleur over doet
Groetjes Joke

Christina Fokkema zei

De grijze is zo op de foto ook het mooiste.

En je kunt niet overal goed in zijn he. Menigeen kan niet zulk mooie kaarten maken.

Anoniem zei

bijzondere kaarten met de echte hortensia bloemetjes erop!!
Mooi!! geworden.
groet Rian

Aart zei

Mooie ´schilderijtjes´.

sommeke zei

Hortensia's zijn mijn favoriete bloemen in de tuin!
Erg mooie kaarten dus!
En je quiltwerk is toch goed zo?!!!

Aart zei

Janny, als je bloemschermen afsnijdt van de plant, zet ze dan in een laagje water in een schaal, dan drogen ze vanzelf op. Ik heb het laatst ook gedaan met Hortensia's uit mijn vaders tuin. De bloemen heb ik verwerkt in een boekomslag, ook met een laag organza er overheen.
http://quiltaart.blogspot.com

Tonny zei

Hallo Janny

Heel mooie kaarten. Ik vind de bovenste het mooiste, waarschijnlijk omdat daar geen organza overheen zit. Als je de bloemen opplakt met- en daarna ook nog eens er overheen strijkt - met matt medium van Golden wordt het heel stevig en kun je er ook nog doorheen naaien. Als je bang bent om ze zo te versturen doe je er een plastic zakje omheen (o.a. verkrijgbaar bij Action ) en knipt er ter hoogte van de postzegel een vierkantje uit. Zo verstuur ik vaak kaarten en ze komen altijd heel aan.

Ellen zei

Ik heb de kaart ontvangen Janny ,erg mooi!!De ondergrondstof herken ik.
Groet Ellen