maandag 28 februari 2011

En dan ga je naar de Handwerkbeurs....

...en komt vervolgens thuis met een nieuwe hobby.....!  Vorige week had ik de techniek op de Crea Doe in Hardenberg mogen bekijken en gisteren weer in Zwolle en ik ben helemaal verkocht....!
Ongelooflijk.....iedereen kan schilderen met Encaustic Wax. Deze twee heb ik vandaag gemaakt. Het zijn briefkaarten, maar toch....
Natuurlijk krijg ik straks weer vragen hoe ik dat gedaan heb en daarom krijg je van mij alvast de link

vrijdag 25 februari 2011

Een oudje....

Op dit moment ben ik bezig met harten te maken, maar om ze nou steeds weer op deze blog te plaatsen, gaat wel wat ver...... Daar heeft op den duur dan ook niemand nog belangstelling voor. Daarom plaats ik hier nu maar een paar tasjes, zoals ik die ooit gemaakt heb. Deze is van een boerenzakdoek gemaakt en ik deed er voor een bezoek aan een vriendin met Pasen, 6 (gekookte) eieren in.
Eigenlijk weet ik niet eens precies meer hoe ik ze maakte. 


  
Gelukkig heb ik de foto's nog.....                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Het was wel leuk om het te maken..........
.....want ik heb er ook nog een tweede gemaakt.......die ik, overigens nog in mijn bezit heb.....! Je hoeft per slot ook niet alles weg te geven ....toch?

maandag 14 februari 2011

Valentijnsdag

Om in de sfeer te blijven van vandaag, een " oudje" van mij en jaren geleden gemaakt....
Ik schonk hem voor een te houden Fancy Fair. Hij is verkocht......aan mijn vriendin Alma, dus ik kan hem nog bewonderen......!

zaterdag 5 februari 2011

Naaldenboekje

Een post bij haar  deed mij besluiten om mijn 40 jaar oude naaldenboekje eens te laten zien. Het moet 1970/71 zijn geweest, toen ik het op Sinterklaas van mijn schoonmoeder heb gekregen. Zij was een fervent naaister/borduurster in die tijd en met weinig geld maakte zij de mooiste dingen.
Het is simpel gemaakt, maar ik gebruik het nog dagelijks. Hebben jullie ook zo iets moois, waar nog de nodige herinneringen aan hangen ?
                                                                                

vrijdag 4 februari 2011

harten voor zus en vriendin

 Deze heb ik vanmiddag bij mijn zus bezorgd voor haar 50ste verjaardag.


Met aan de achterkant het zakje voor de envelop.
 
En deze ga ik zondag aan mijn vriendin geven, uiteraard ook met een envelop met inhoud.

donderdag 3 februari 2011

quiltrariteiten

Al surfend op internet kom je soms de raarste quilt-ideeën tegen.
Zo zag ik een aantal jaren geleden deze prachtige auto al staan. Hoe kom je erop ? Waarschijnlijk bij gebrek aan een garage. 
Deze fluitketel vond ik vanmiddag....! Wat een enig ding. Terugdenkend aan die auto, heb ik nu in mijn bestand een map geopend waar ik alle rariteiten in op ga slaan.
Deze vind ik helemaal super, ofschoon ik me afvraag, of men dit instrument nog mooi bespelen kan.  Ik stel me voor dat er hieruit wel een heel erg stoffig geluid gaat komen.....!

dinsdag 1 februari 2011

In de hartenmood

Niet omdat Valentijnsdag er aan staat te komen hoor, maar na het maken van een hart voor Gea, dacht ik dat ik ze misschien ook wel als kaart kon gaan maken. En toen deze af waren heb ik me weer bezig gehouden met het grotere formaat, want a.s. vrijdag wordt zowel mijn zus jarig, als vriendin Alma. Mijn zus wordt 50 en Alma 65 jaar. Beiden krijgen van mij ook een hart. Aan de achterkant heb ik een zakje bevestigd, waarin ik de envelop met geld kan steken.