vrijdag 30 september 2011

Vincent van Gogh


Gisteren liet ik jullie het werk van Juliette zien, wat ik van haar had ontvangen. Vandaag gaat mijn werk voor haar op de post. Het thema van Juliette is: Landschappen van Vincent van Gogh. Ik heb dit met de punchmachine gemaakt. Ik hoop dat het een beetje gelijkt op het schilderij: Korenveld met kraaien. Eigenlijk ben ik zelf niet zo tevreden....

donderdag 29 september 2011

Crewelwork ontvangen


....van Juliette van de Fibre-Fevergroep.In de vroege 18e eeuw verloor stump work zijn populariteit en hield op te bestaan, om rond 1750 als “crewel work” weer op te duiken. Dit heb ik op Internet gevonden, want het woord kende ik ook niet.Het wordt nog veel in de gordijnenindustrie gebruikt en het is vooral Engels. Juliette woont in Engeland.

woensdag 28 september 2011

Stoffenspektakel


Ik ben vandaag, samen met vriendin Alma, naar de Stoffenspektakel in Zwolle geweest. Telkens een feest voor ons beiden.....geen één van beiden naait nog kleding, maar we "voelen en aaien" alleen....!!Tja het lijkt een wederkerende ziekte, in het voor-en najaar van elk jaar...! Maar een plezier dat we hebben...We drinken koffie en genieten van ons sauzijzenbroodje.....dit keer zelfs twee keer...enne morgen...? ....gaat Alma aan de Modifast voor vijf dagen....Als het haar goed afgaat, zal ik me er ook aan wagen....! Alles een beetje clownesk dit keer, vandaar deze (afgekeken) clown.....

woensdag 14 september 2011

Geen hoogstandje dit keer....

....maar gewoon een applicatie. Met leuke stofjes kun je ook wel wat moois maken. Mijn machine liet het af en toe even afweten....die zal binnenkort eens voor onderhoud moeten denk ik.

zondag 4 september 2011

Encaustic wax


Dit voorjaar kocht ik op de Hobbybeurs in Zwolle een setje Encaustic wax.Met een strijkijzer en bijenwax aan het schilderen..... het leek allemaal zo eenvoudig wat ermee gedaan werd.


Het valt echter nog niet mee, als je er eenmaal mee bezig gaat. Je kunt je gedachten hiermee wel de vrije loop laten, ofschoon er eigenlijk nooit iets ontstaat wat je denkt dat het moet worden.


Dit vind ik zelf nog wel de meest geslaagde. Het karton begon te bobbelen, toen ik er mee bezig ging, misschien had ik het strijkijzertje te heet...

vrijdag 2 september 2011

toch nog zomer...?


Carien (van de Fibermail) denkt dat het nog zomer wordt dit jaar, want ze stuurde me deze leuke slippers....Ik denk dat ik ze maar bewaar voor een volgende mooie zomer.......Dank je wel Carien!

donderdag 1 september 2011

Schoentje


Een schoentje gemaakt met de paperpiecingtechniek. Astrid zal hem, als het goed is, vandaag in de brievenbus krijgen. Ik heb dit patroontje al jaren in een map zitten, maar hij leek me nogal bewerkelijk en daarom had ik het nooit gemaakt. Nu ik mee kon doen aan een swap van de Fibermail en de opdracht het maken van een schoen was, was het ook mijn kans om het eens te proberen.Het was inderdaad bewerkelijk en goed opletten, want je krijgt met hele kleine stukjes te maken, nog geen 1 x 1 cm soms. Voor de binnenkant van de schoen, heb ik de stof gewoon aan de verkeerde kant gebruikt en dat is goed uitgepakt. Het patroontje kun je overigens gratis downloaden van :http://www.paperpanache.com/free/simplereqs/Zreqs1.htm . Hij staat op de tweede pagina.