dinsdag 3 april 2012

De oudjes doen het nog goed

Dit is de machine van mijn moeder, die ik jaren geleden van haar kreeg, omdat zij een elektrische machine had gekocht.Ik moest er om vragen, want uit zichzelf had ze hem mij nooit gegeven. Hij heeft veel emotionele waarde voor mij, want ik heb er op leren naaien en heel wat kleding gemaakt. Jammer genoeg heeft mijn moeder nooit met het elektrische apparaat overweg gekund. Dat ik jullie dit oudje laat zien, heeft een reden.
Vanmiddag heb ik mijn quiltmachine eindelijk voor een onderhoudsbeurt naar de dealer gebracht. Ik heb aangegeven dat er mankementen zijn en hoelang het vervolgens gaat duren, voor ik hem terug heb.....? Daarom wil ik het weer gaan proberen op de Gritzner, die overigens nog loopt als een tierelier......Deze mooie houten kast houdt hem netjes, alleen......waar is dat sleuteltje gebleven...? Nou wil het geval dat wij een antieke kast hebben, die een soortgelijk sleuteltje heeft, als wat er op de naaimachinekast past.....! Geluk moet je af en toe hebben....!

9 opmerkingen:

Janine zei

Dit ziet er wel indrukwekkend ui, Gelukkig doet ie het nog goed zoals je vertelt, maar het heeft wel wat, nostalgie, kan me voorstellen dat he er leuke herinneringen aan hebt, bij ons was het mijn pa die naaide en de naaimachines had, ik heb ook heel lang op zijn oude machine genaaid, maar die is nu stuk, dus heb ik een nieuwe ;)))

Hannie zei

Een heel goed besluit! En natuurlijk doet je oudje het nog prima.Niet stuk te krijgen die kwaliteit! Alleen freemotion zal hij niet willen doen denk ik? Geen nood: Dat komt wel weer.Succes!

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Bijzonder om zo'n naaimachine te zien en fijn dat de machine het nog goed doet.
Ik hoop dat jij je quiltmachine weer snel terughebt.

Groet Thea

Yvonne aka sommeke zei

Heerlijk, zo'n "oudje" en vooral als hij/zij het nog doet!
Da's genieten!

ann vanherle zei

Ik heb het ook geleerd op zo een oudje . Een "singer" die je kan plooien in de tafel.Gebruik nu de tafel om er allemaal rommel op te leggen.

Lida zei

Prachtige machine zeg! Wat een schitterend ding! Ik leerde het op een trap naaimachine, begon al als een meisje van een jaar of zes met het doorprikken van kaarten!
Wees hier maar heel zuinig op!
Fijne dag
Lida

Jenny zei

Hey zus, ik wist niet eens dat jij hem had, maar ik heb hier ook mijn eerste overgordijnen op genaaid. Met de electrische machine die ma later had, kan ik helemaal niet overweg, is niet mijn ding, maar dit oudje daar ging het altijd prima mee, ondanks de lamme arm van het draaien. groetjes Jenny

Chris zei

Oh enig Janny die oude machine. Vooral omdat hij van je moeder is geweest en je er op hebt leren naaien. Ik ken dat merk helemaal niet. Mijn moeder had een Pfaff, die staat nu ook bij mij. Ik heb daar ook mijn eerste steekjes op geleerd.

Ineke Hulzebos zei

Jeminee...dit is een beauty, wat leuk dat je hem hebt gekregen, succes...
Groetjes
Ineke
http://inekehulzebos.blogspot.com/