dinsdag 22 mei 2012

Social talk......oftewel

.....even bijkletsen...! Dat ik jarig geweest ben, dat weet iedereen nu zo langzamerhand, want ik heb zoveel (zelfgemaakte) kaarten ontvangen. Dat is eigenlijk ook geen bijzonderheid als je bij twee fibermailclubs bent aangesloten. Hier de kaarten van de Fibre-Feverleden (van over de hele wereld)
...en hier de kaarten van de Fibre-Mailleden. (ik mis er nog een paar, maar die zullen t.z.t. wel in de brievenbus verschijnen. In de aanloop naar mijn verjaardag, werd ik al regelmatig verrast met deze prachtige post. Onze postvrouwe zal ze missen, denk ik....! Verder nog een heleboel felicitatiemails en - kaarten, telefoontjes en Facebookberichtjes, waarvoor ik jullie allemaal heel erg wil bedanken. Het was een waar feest om ze te ontvangen.
De dag na mijn verjaardag (15 mei) zijn we richting Limburg vertrokken, waar we in Arcen een chalet op een valkantieresort hadden gehuurd. Van daar uit hebben we de Floriade bezocht. Tien jaar geleden bezocht ik samen met Groei en Bloeileden vanuit Coevorden, de tentoonstelling in de Haarlemmermeer. In beide gevallen heb ik genoten, maar voor zover ik mij herinner was de eerste toch ietsje mooier. Kan zijn dat dat ligt aan het feit, dat het voor mij de eerste keer was, dat ik dit fenomeen bezocht destijds, dan ben je nog onbevooroordeeld.
Met veel foto's hiervan zal ik jullie niet lastig vallen, ofschoon sommige objecten toch wel heel opmerkelijk waren, zoals het weefwerk van bamboe, met daartussen de bloemen verwerkt en ook de "aangeklede" boom van de wildbreiers. Sommigen van jullie willen vast zelf nog een kijkje gaan nemen, daarom plaats ik meer een paar foto's
Uiteraard zijn we ook weer naar de kasteeltuinen van Arcen geweest, wat Minno uitnodigde om te gaan zitten tekenen. Hij heeft altijd zijn dummieboek bij zich. Vervolgens werkt hij het thuis uit.
We boften natuurlijk dat de Rhodo"s in bloei stonden.
Natuurlijk is het jammer dat de rozen nog niet bloeiden, ofschoon deze roos er al prachtig bijstond. Ik heb geen naambordje kunnen ontdekken, maar dit is wel een hele vroege soort.
Wel heb ik prachtige plaatjes kunnen schieten, zoals deze.....Klik er maar eens op om te vergroten......! Mooi he...?
Daarna zijn we Arcen ingelopen, waar een braderie gaande was. Daar kwamen we een straattekenaar tegen, waar Minno uiteraard even een babbeltje mee moest maken.
Ook hebben we een dag een lange wandeling gemaakt, langs beide zijden van de Maas (van pontje tot pontje geheten, 10 km), daarbij deden we ook nog een rondje Lottum.
Doordat het Fluitenkruid bloeide kon je prachtige plaatjes blijven schieten.Zoals je ziet hebben we ons uitstekend vermaakt en het weer was prachtig, dus wat wil een mens nog meer...? Ja ....willen dat het langer had geduurd dan deze paar dagen.....!!

9 opmerkingen:

Hannie zei

Dat waren echt geweldige dagen
( met een gouden randje) Ik weet niet meer of ik je heb gefeliciteerd, dan bij deze: Proficiat!
De Floriade staat ook nog op ons lijstje (In Juni gepland) En Arcen,ja dat is altijd geweldig hé.
Jullie hebben je uitstekend vermaakt, en veel moois gezien.
Ook je collectie kaarten is prachtig!

Liesbeth Wessels zei

Prachtige beelden. Ja naar de Floriade wil ik ook beslist. We hebben dat voor juni gepland. Leuke week hebben jullie zo gehad. groeten van liesbeth

Angelika zei

Nog van harte gefeliciteerd Janny.
Wat een mooie foto's heb je gemaakt!

Groetjes, Angelika

Thuis Thuis zei

Wat een feest!!
Nog van harte.
Al die mooie kaarten wat een verwennerij.
Nu lekker nagenieten met de foto's erbij.
Groetjes, Annette

Chris zei

Tjonge, wat een prachtige en originele kaarten en zo leuk dat ze uit de hele wereld komen.
Schitterende foto's heb je gemaakt. Dat breiwerk!! Maar ook in de kasteel tuin. Daar zijn wij een jaar of 9 geleden ook geweest en hebben er genoten!

Janine zei

De fibkaarten zijn prachtig Janny en die foto's vam de tuinen, het lijkt wel of jullie in het buitenland zaten, die met die waterval hele,aal geweldig, en wat zalig moet dat zijn als je man ook zo creatief is. Leuke reportage!!

Kiekplaotiesenzo zei

Je hebt prachtige plaatjes geschoten! jullie hebben wel genoten zo te zien, en dat had je ook nodig.. de aangeklede boom vind ik tof! Fijn dat ik mee kon kijken. groet van Diny

Johanna Zweden zei

O Janny loop echt achter, want een schitterend logjes was dit, enig
heb zitten genieten
Fijne pinkster
Groetjes Joke

Christina zei

Jij maakt zelf ook altijd zoveel kaarten, maar juist dan is het ook zo mooi wanneer je zelf ook van die prachtige kaarten ontvangt. Jij zult je echt jarig hebben gevoelt.