dinsdag 5 juni 2012

Kan iemand mij helpen...?


Voor iemand uit de Fibre-fevergroep maakte ik deze Afrikaanse dame met Vliesofix. Aangezien ik deze methode maar zelden gebruik, vroeg ik me af, of ik dat ook nog moet zigzaggen....? De armen en het hoofd zijn natuurlijk heel dun, dus dat kan ik, denk ik, beter niet doen.....Maar de rest, zoals de kleding ? Wat denken jullie en hoe doen jullie dat over het algemeen....?

7 opmerkingen:

Ineke zei

Hij is wel heel erg leuk. Ik zet het altijd vast met een piepkleine zigzagsteek. Vlisofix laat wel los na een tijdje.

Hannie zei

Een mooie dame Janny! Zelf zet ik de randen altijd vast met een kleine festonsteek( Naaimachine) Is goed te zien bij de anonieme dames!Succes en groetjes Hannie

marjolijn zei

Ja, ik zet vliesofix ook altijd vast, omdat het toch wel loslaat. Je kunt het met een kleine zigzag doen in dezelfde kleur als de stof, maar ook met een rechte stiksteek (dan wel kans op wat rafeltjes).
Succes ermee. Het is trouwens een prachtige kaart.
gr. Marjolijn

Lida zei

Helaas laat vliesofix wel los als je het niet vastzet, maar een leuke en mooie manier om het te beschermen is er een dun laagje tule overheen te doen en dan rond het figuurtje een stikseltje te maken. Het geheel wordt dan wel wat waziger.
Het ziet er wel schattig uit! Groetjes
Lida

Janine zei

Ik vibd het nu al geweldig. Ik weet er natuurlijk niks van, maar inderdaad wat ik hier ook lees, verstevigen met vlieseline? De armen dan, de jurk zou ik wel zigzaggen. Maar zoals gezegd, ik ben geen expert. Maarrrr wel om iets moois te zien, dit is echt nu al prachtig!

Chris zei

Oh wat een mooi plaatje!!! Ik doe het ook altijd met een klein festonsteekje. Alleen hoofdje en armen zou ik overslaan.

Christina zei

Ik doe het met een gewoon stiksteekje. Maar met tule wil het ook erover heen. Hij is prachtig geworden.