zondag 10 juni 2012

Quiltfestival Groningen 2012

Zoveel te zien op het Quiltfestival in de Groningse dorpen.....Wij (Alma en ik) begonnen in Oldenzijl bij de Nicolaaskerk en Susanne Dahlberg en als het niveau zó hoog zou liggen, dan hadden wij nog heel wat voor de boeg, vonden wij. Nou ....dat niveau lag hoog hoor, erg hoog....we hebben genoten tot op de laatste minuut. Aangezien ik dit werk nog niet op iemands Blog heb gezien, wil ook dit nog even tonen. Het is ook van Susanne. Daarna gingen wij koffiedrinken bij het naastgelegen Buurthuis, waar Dita Blom haar werken liet zien. Dit is een kleiner werk, gemaakt uit een hoek van een theedoek.....! Ik vind ze prachtig ! ...evenals dit blauwe werk....! Niet wetende wat ons allemaal te wachten stond, reden we vervolgens naar Zandeweer, waar we in de molen ook nog één en ander konden bekijken, de regen kwam op dat moment bij bakken de lucht uit, waarop wij niet gerekend hadden op dat moment. Het was toch echt wel 9 juni vonden wij, maar het leek er meer op dat het herfst zou gaan worden, want ook de wind deed daar in het noorden erg haar best om het vooral niet op zomer te laten lijken.....we kregen al aardig de pé in dat we weer richting winter zouden gaan..... In het Gronings zou men dan zeggen:
Man, man, wat 'n bourel....!
(Ja, ik ben Groningse, voor zover je het nog niet wist) In "t Schathoes" van de Menkemaborg in Uithuizen maakte ik onderste foto, nadat ik met Ellen had gesproken, wat een enthousiast mens.....heerlijk ! Toen ik me aan haar voorstelde, was het eerste wat Ellen riep: "Eindelijk"....! Ik denk dat het zo ongeveer vier jaar geleden is dat ik via mijn toenmalige Weblog mijn eerste kaart met haar uitwisselde... en we zijn elkaar daarna nooit tegengekomen, tot op de dag van gisteren....! Daarna zijn we nog in kerk en molen van Usquert geweest. Op de terugweg naar de auto kwamen wij voorbij een huis waar werd gequilt, dat kon je aan de uitstalling in het raampartij zien. De deur was open en we zijn naar binnen gewandeld, waar we oog in oog stonden met mevrouw MB, die we in de winter in het museum "De Wolden" in Bellingwolde hadden gesproken......Wat een herkenning ! Daarna naar Warffum om de schitterende werken van Henk van Kooten te bewonderen.......! We waren al moe, maar we kregen gelijk weer energie door zijn uitleg over het ontstaan van zijn quilts. Als afsluiting liepen we nog naar Buurthuis
de Schakel
, waar een tiental dames hun quilts ten toon stelden. Zij quilten eerst sinds twee jaar, maar wat een enthousiastme.....! Wij waren om half acht 's avonds weer thuis, waar Minno ons een heerlijk maal met asperges uit eigen tuin, had bereid !

16 opmerkingen:

Hannie zei

Wat fijn, om weer heel andere foto's te zien hier! Jullie hebben ook enorm genoten. Het was ondoenlijk om echt alles te bekijken.Zo heeft ieder toch zijn eigen voorkeur!Maar gezellig dat je ook in het Scathoes was. Jammer van het slechte weer gisteren, en ook dat ik je toch nog heb gemist. Maar dat komt zeker nog een keer?
gr. Hannie

Kiekplaotiesenzo zei

Wat een enthousiast verhaal Janny !! en terecht, Je laat ons hele mooie werkstukken zien, prachtig. en vandoage uutrusten wicht!..... groet van Diny

Christina zei

Jammer toch Janny dat we elkaar overal hebben gemist. Maar we gaan voor de herkansing in Deventer.

Geweldig om te zien dat jij weer heel andere dingen mooi vond dan ik. ZOveel mensen zoveel smaken. En dat is maar goed ook.

Het was in ieder geval een prachtig festival waar we nog lang van kunnen nagenieten.

Lida zei

Wat fijn dat je ons toch wat foto's laat zien, was er zo graag heen gegaan, maar precies nu moest DP werken! Wat leuk om bekenden te ontmoeten en kennis te maken met nieuwe enthousiasten! Nu lekker nagenieten en dan zelf met nieuwe inspiratie aan de slag! Groetjes
lida

Klaske zei

Nuo je hebt niks teveel gezegd over het schathoes, bedankt voor de tip ik heb genoten.
Mooi hé dat werk van Suzanne ik heb er met de neus bovenop gezeten..

Jenny zei

hoi zus, was zo te zien leuk om te bekijken, staat de datum voor volgend jaar al weer in je agenda? groetjes Jenny

tiny zei

Geweldig Janny, wat een mooie foto's, ik had ook graag even wezen kijken, maar we zijn zat. terug gekomen van vakantie .

tiny zei

Geweldig Janny, wat een mooie foto's, ik had ook graag even wezen kijken, maar we zijn zat. terug gekomen van vakantie .

Ellen zei

Wat een leuk verslag Jannie en wat een leuke ontmoeting hè,wij zitten inmiddels uitgeteld in onze B&B in Groningen . Gr. Ellen

marjolijn zei

Ik heb je helaas ook gemist. Zag al in ons gastenboek dat je gisteren was geweest. Volgende keer beter. En ja, wat een prachtig werk overal. Ik heb ook genoten.
gr. Marjolijn

Joke van der Wal zei

Janny,wat prachtige kunstwerken!
Ik vind je Afrikaanse dame ook heel erg geslaagd.
Gisteren 9 juni waren we ook in Groningen;het was daar een stuk kouder en winderiger dan hier bij ons.
Gr Joke

Johanna Zweden zei

Wat een schitterend quilts, en kan me voorstellen dat je hebt genoten, nu ik geniet even mee hoor
Fijne maandag groetjes Joke

Gingini zei

Dankjewel voor het laten zien, prachtig!! Ook die Groningse huisjes, ik ben er helemaal verliefd op!!! Jaja, ik ben opgegroeid in Groningen. Dat blijft in je bloed. :)

Masha Novoselova zei

oh.... I love the first work!.... love love....
thank you for sharing!
hugs, Masha

Bed, breakfast en quilts zei

ha Janny, omdat je zo inspirennd schrijft krijg je van mij een sunshine award nominatie,
Kijk maar op mijn blog...

yvon zei

Leuk om te zien hoe ieder zo haar eigen voorkeuren heeft. Ik heb ook genoten en weet nu al dat de volgende keer ik drie dagen afreis naar het Noorden.