vrijdag 13 juli 2012

weer in de ban van....

....het krimpfolie, want wat is dat toch fantastisch materiaal....! Ik heb hier wat voeringachtig materiaal gebruikt (sorry, kom even niet op naam).
Deze gaat morgen op de post......wie hem krijgt ? Dat blijft en verrassing voor de persoon in kwestie, want ik weet niet of ze meekijkt. (Toen ik de foto maakte zat de kaart al in folie verpakt).
Dan ben ik ook nog aan het experimenteren.....Ik heb de stof (gedeeltelijk) op de folie gelegd en vervolgens met de punchmachine bewerkt, de rest is wel met een bepaalde steek bewerkt, want je weet maar nooit of het krimpen dan echt werkt. En ja hoor, ook dat gaat goed, want als je namelijk een erg bewerkte stof met een draad gaat stikken, dan valt dat stiksel zo op....! Maar het ging goed, dus ook dat is voor vervolg vatbaar....!
.....en dan komt dit eruit. Natuurlijk had ik de rose cirkels al van te voren met wol en organza bewerkt.....! Daarna borduren en nog wat beads toegevoegd.....Is nog niet af, maar dat is slechts een kwestie van tijd.....!

6 opmerkingen:

Will Duijst zei

Wat een goed idee om daaop te punchen.
Bedankt voor de tip dat ga ik ook uit proberen.

Suus zei

Wat een mooi effect geeft dat. Ze zijn prachtig.

Hannie zei

Goh Janny, wat is dit leuk! Er ligt hier nog een dergelijke lap al gekrompen,en ik wist niet goed wat ermee te doen? Nu wel dus. Dank je voor de tips!

Yvonne aka sommeke zei

Prachtige kaarten weer!
En ik heb net voor je gestemd :
http://quiltinggallery.com/2012/07/13/vote-now-memory-quilts/
Goe weekend Janny!

marjolijn zei

wordt dus tijd dat ik die krimpstof ook eens ga uitproberen! Ziet er geweldig uit!

Christina zei

Ik ben blij dat je dat drukken stofjes hebt bewerkt want zoals hij eerst was vond ik em walchelijk. En dan neem jij em onderhanden en dan wordt het een plaatje.