maandag 20 augustus 2012

dilemma

Vanmiddag heb ik een rode lap van 45 x 27 cm gemaakt met verschillende soorten rode stofjes, zoals voeringstof, polyestherstof, donkerrood fluweel, katoen etc.....(hoop dat jullie het allemaal goed kunnen zien, want rood laat zich moeilijk fotograferen).Vervolgens de lap versierd met een gaasstof waarin ook een gouddraad verwerkt is en een rode band met kralen....Er achter heb ik een stuk wol (van een oude wollen trui) genaaid met steek nr. 51 op de Pfaff.... (is mijn door-quiltsteek)!Het geheel wilde ik laten krimpen en had de keuze tussen deze wollen trui of het krimpen met krimpfolie. Met de folie heb ik wel eens eerder gewerkt, dus weet hoe het werkt, maar met een wollen ondergrond en vervolgens heet wassen in de wasmachine nog niet....Maar nu is mijn probleem dat ik de lap zo mooi geworden vind, dat ik het jammer vind om het te laten vervilten.....! Ik had hier andere bedoelingen mee....wat, dat kan ik niet verklappen....Wat vinden jullie, zal ik deze verder afwerken als quiltje en vervolgens iets anders maken voor de opdracht, of deze toch maar heet gaan wassen en kijken wat er uit gaat komen....Vind het zo moelijk...?

10 opmerkingen:

Christina zei

Dat lijkt me iets wat je zelf zult moeten beslissen. Maar als het mij zou overkomen zou ik een lap wat ik zo mooi geworden vind, niet vervilten. Maar aan de andere kant: misschien wordt ie dan nog mooier. haha, hier heb je ook niets he.

Chris zei

Oh, dat is een moeilijke beslissing. Ik heb niet zo'n idee er bij hoe het wordt als je hem laat krimpen. Ik vind het zoals het nu is eigenlijk al prachtig! Knap bij elkaar gezocht en gearrangeerd.

marjolijn zei

Ja, dat is zeker een dilemma. Ik geloof dat als ik hem heel mooi zou vinden, ik hem niet zou laten krimpen. Maar ja, dan moet je weer overnieuw beginnen. Lastig. Heb je niet nog een klein stukje waarmee je het kunt uitproberen?

Hannie zei

Ja, een moeilijke beslissing. Als het mijn lap was zou ik hem niet vervilten. Maar toch wel spannend om uit te proberen.Alhoewel. Gouddraad verkleurt heel donker met hitte. Kun je er niet nog een maken? Pfft.. met mij schiet je niet erg op?

Jenny zei

Gewoon zo houden en maak maar wat anders erbij voor je opdracht. Met deze lap kun je volgens mij nog hele leuke dingen als afwerking doen. groetjes Jenny

Liesbeth Wessels zei

Prachtige lap, ik zou hem zo houden en proberen een andere lap te maken en die wel te laten vervilten. Zoveel mogelijke ijzers in het vuur houden noemen ze dat geloof ik. Maar deze lap is echt heel mooi. groeten van liesbeth

Aart zei

Denk er nog eens een dagje overna, ik ben ook geneigd om het zo te laten, ziet er erg leuk uit.
http://quiltaart.blogspot.nl

tiny zei

ben benieuwd wat je hebt gedaan, ik zou hem zo laten en een nieuwe maken voor je opdracht. groetjes tiny, nog steeds met een hand typen grrrrrrr

Suus zei

Wat een lastig dilemma maar maak er gewoon alvast nog eenzelfde en vervilt de eerste dan heb je er altijd nog een.

Marrie-jette zei

Dat zou ik ook doen....Gewoon nog een maken en dan heb je van beide eentje!