maandag 10 september 2012

Druk weekend

Vrijdagmiddag zijn we op de trein gestapt naar Rotterdam, waar onze vrienden W&I wonen, om bij hun het weekend door te brengen en gezamenlijk de Wereldhavendagen te bezoeken. Dit jaar bestond dat 35 jaar, dus een feestelijk gebeuren.
's Avond maakten wij een tour met de bus naar de 2e Maasvlakte, een rit van drie en een half uur....Op de laatste landtong mochten we er even uit om foto's te maken.Voor de rest van de rit was het verboden uit te stappen. We hadden een zeer aangename reisleider, die al tientallen jaren in dit gebied werkzaam was en daardoor veel uitleg kon geven en nog leuker, anekdotes kon vertellen....Wat je op de laatste foto ziet, zijn de lichtjes van de P&O Ferry naar Engeland.
Zaterdagmorgen zijn we naar de Oude Haven gelopen, waar je ook de Kubuswoningen hebt.Hier begon het traject met optredens van de Shantykoren en markten......
en dit alles richting Maas.....
...waar je vanaf de brug nog meer kon beleven, zoals de demonstraties voor hulpverlening op het water.....
wij moesten echter de hele brug aflopen om vervolgens bij dit prachtig, 100-jarige, schip te komen. Om twee uur vertrokken we weer richting Maasvlakte, dit keer dus per schip.....
We zaten lekker op een bankje, in de zon en zagen o.a. het volgende voorbij komen en varen:
...weliswaar zaten we voor dit plaatje aan de verkeerde kant van het schip, maar zo af toe heb ik wel even de benen gestrekt.....(Lida, herken je dit...?) Dit zijn de laatste flats van Maassluis....... Na twee uur varen mochten we weer voet aan vaste wal zetten, waar we verwelkomd werden door een Shantykoor en waar we een versnapering konden kopen. Ook waren hier demonstraties van de brandweer te zien. Tegen half vijf met de bus naar de 2e Maasvlakte....
...waar deze stoomtrein ons op stond te wachten. Die zou ons weer terug naar Rotterdam Centraal gaan brengen (foto is gemaakt op het Centraal station).
...onderweg hebben genoten van een heerlijk wijntje....!
Zondagmorgen zijn we via het park naar de haven gelopen, waar de Marine overal demonstraties gaf.
Hier een onderzeeër, die bezichtigd mocht worden.
Onder luid getoeter kwam hier de "Pride of Rotterdam" (ook een P&O Ferry)voorbij....wat een herrie.....
...nog wat Marineschepen....
...en andere sfeerplaatjes.....
Kortom het was weer een heerlijk weekendje weg, maar dit keer heel vermoeiend.....we hebben wel veel in trams gezeten, maar ook ontzettend veel gelopen. Zondagavond laat waren we weer thuis....en heb nu weer heel wat bij te lezen......!

11 opmerkingen:

Kiekplaotiesenzo zei

Drukke dagen gehad zie ik maar je hebt heel wat moois voorbij zien komen, prachtig hoor! en nu de voetjes omhoog..... groetjes.

Ineke zei

Vast heel vermoeiend maar wel interessant. En wat een mooie foto's.

Jenny zei

Dat je er moe van wordt, ach dat is te handelen na alles wat je hebt gezien en waarvan je hebt genoten. Ziet er heel leuk uit hoor! Groetjes Jenny

tiny zei

Een druk weekend, maar je hebt wel geweldig veel gezien. Prachtige foto's.

Lida zei

Ja hoor ik herken het plaatje! De flats zijn nog niet helemaal af maar wat een uitzicht zullen de bewoners hebben! Hoorde hier wel de herrie van de boten en daar DP niet in orde is hebben we het helaas aan ons voorbij laten gaan, maar jullie hebben echt veel gedaan en genoten! Leuk om de foto's te zien! Groetjes
Lida

Liesbeth Wessels zei

Goed besteed weekendje !! En nu nog naar Deventer ! Je hebt het maar druk, groeten van liesbeth

Christina zei

Heerlijk is dat, met vrienden op stap. Dat moeten we vaker doen he?!

Hannie zei

Inderdaad vermoeiend , maar wel een heel bijzonder weekend! En wat mooi de foto's die je maakte, zo kunnen we ook een beetje meegenieten!

joke zei

Je hebt veel moois gezien. Rotterdam is voor ons zo dichtbij, maar we zijn nog nooit naar de havendagen geweest. Rust nu maar lekker uit.

Chris zei

Wat hebben jullie veel gezien! En gehoord waarschijnlijk. Ontzettend interessant, zo'n weekend. Weet je dat ik nog nooit van die Wereldhavendagen heb gehoord?! Iets om te onthouden.

Joke van der Wal zei

Hallo Janny

Lijkt me erg indrukwekkend.
Gr Joke