donderdag 11 oktober 2012

Bobbels......

Hannie was zo lief om me één van haar prachtige kaarten toe te sturen, om te laten zien hoe zij de kaart had gemaakt, want mijn gelijmde kaarten vertonen altijd bobbels......en die van haar hebben dat niet.....Via de mail kreeg ik uitleg. De techniek lag voor de hand, maar ik zag het niet....
Nou, hier zie je dan de mijne.....schiet mij maar lek, want het heeft weer .....BOBBELS...en ik was nog wel van plan op deze manier mijn Kerstkaarten te gaan maken.....nou dat wordt hem dan weer niet.....Ik weet niet wat ik fout doe.....!! Heb Pritlijm gebruikt en textiellijm en het is drie keer niks.
Ik hou het wel bij textielkaarten.....! Grrrrrrrrrr....!

15 opmerkingen:

Hannie zei

Met fotolijm gaat het gegarandeerd goed Janny! Ik koop ze bij Action voor € 0,89c .Je kunt het zelfs weer loshalen en de lijm er dan zo afrubben.
Met pritt werk ik nooit dus weet ik niet hoe dat gaat?
Maar de aanhouder wint!
Je textielkaart is erg leuk zo!

els mommers zei

Inderdaad probeer eens fotolijm, ook te koop bij Hema en Blokker. Daar heb ik hele goeie ervaring mee. Leuke textielkaart en de andere vind ik ook met bobbels mooi.

joke zei

Fotolijm is inderdaad goed. En anders met een grote stiksteek vastnaaien rondom het kader?

Chriss-Cross zei

Zelfgemaakte kaarten, met of zonder bobbels, hebben altijd meerwaarde! Succes met je kerstkaarten...

Jenny zei

Action heeft ook lijmspuitbussen, is misschien ook nog een idee, want er staat op dat je er ook textiel mee kunt verwerken. En de alleslijm, die iets sterker is dan de fotolijm kun je misschien ook gebruiken. Ook bij dezelfde winkel te koop. groetjes Jenny

Lida zei

Ik denk dat je gewoon teveel lijm gebruikt! Er zit blijkbaar veel vocht in en dan gaat het bobbelen! Maar maak jij ze maar op jouw manier, ziet er toch geweldig uit! Groetjes
Lida

tiny zei

Ik kan je geen raad geven, want ik maak ze nooit, maar met of zonder bobbels ik vind ze prachtig.

Marjan zei

Bobbels of niet, zelfgemaakt daar gaat het toch om? Zelfs met de bobbels (die haast niet te zien zijn op je foto) vind ik het er geweldig mooi uitzien!
Zelf maak ik geen kaarten op jouw manier, maar in het verleden heb ik met andere kaarten wel eens bobbels gehad die weg bleven toen ik een andere papiersoort gebruikte. Ik weet niet of je daar wat aan hebt, maar ik vermeld het toch maar even.
Ga gewoon lekker door met die prachtige kaarten en ik weet zeker dat de ontvangers er héél blij mee zullen zijn!

Groetjes weer
Marjan

Kiekplaotiesenzo zei

Ik heb wil het niet over de bobbels hebben maar vind je kopfoto (collage) zooooo mooi! groetjes, Diny

Annet zei

Ik gebruik altijd dubbelzijdig tape, ook te koop bij de Action.

ann vanherle zei

Plak mijn kaarten altijd met pritt maar laat ze drogen onder een dikke laag boeken zodat ze lekker plat zijn. Ook niet te veel lijm gebruiken.

Johanna Zweden zei

Lijkt me een enig techniek, en lief dat Hannie je een kaart stuurde hij is schitterende en die van jou ook
Fijn weekeinden groetjes Joke

Christina zei

Wat een goede tip van hannie, dat fotolijm. Want ik kan me voorstellen dat je niet goed wordt van die bobbels.

Anoniem zei

hallo Jannie,
je kaarten zijn mooi.
Misschien heb je een dunnere soort karton gebruikt voor het maken van de kaarten. Dit hobbelt nl eerder dan een zwaardere soort karton/papier.
groet Rian

Marjo B-W zei

Prachtige kaarten maak je en ontvang je! Ik ben nog niet bezig met zulke mooie kaarten, maar voor mijn zelfgemaakte kerstkaarten gebruik ik dubbelzijdig plakband. Zit altijd strak.
Nog veel plezier met het maken!
Groet, Marjo B-W