zaterdag 29 december 2012

Ik ben iets te laat......

...met het plaatsen van mijn laatste Kerstkaart, gekregen uit de oproep van het Artquiltforum. Deze sterrenkaart kreeg ik van Aty.
Op de valreep heb ik deze kaart nog voor Hannie gemaakt. Zij heeft me al zo vaak voorzien van tips, zodat ik vond, dat zij er ook nog eentje moest krijgen, maar ik was door mijn gemaakte kaarten heen en heb daarom nog snel eentje in elkaar gezet.
Misschien ben je nieuwsgierig waarom ik zo laat ben met het plaatsen van deze kaarten....wij zijn zaterdag 22 december vertrokken naar Wachenroth in het Steigerwald, dat ligt in het Duitse Frankenland en hebben daar samen met vrienden en nog 45 medereizigers Kerst gevierd.
Wachenroth ligt in een mooie omgeving, maar in de winter is er weinig te beleven, daarom hebben we excursies gemaakt
naar o.a. de Christkindelmarkt in Neurenberg.
Ook waren we in Rothenburg o/d Tauber (op Heiligenabend, zoals de Duitsers dat noemen) waar alle kraampjes voor de Kerstmarkt al gesloten waren. Je hebt daar nog de welbekende Kate Wohlfahrt zitten, waar het het gehele jaar door Kerst is. Maar ook die was vanaf twee uur 's middags gesloten.....erg jammmer ! Ik kende het wel van midden in de zomer. Ooit was ik er met dertig graden boven nul, nou dan heb je helemaal niks met Kerst moet ik zeggen......
Vanaf twee uur was het alleen maar etalages kijken. Gelukkig vonden we nog een café dat open was, waar we een lekker Glühwijntje konden drinken. Koud was het niet want de temperaturen liepen daar behoorlijk op in plaats van af. Gemiddeld hebben we in die dagen zo'n 12 graden boven nul gehad. In München was zelfs 20,7 graden.....een Kerst in T-shirt in plaats van in een dikke coltrui. Wij hadden dus ook duidelijk de verkeerde kleding bij ons. Vorig jaar was het ook al zo warm, toen waren we in Celle op de Lünebürgerheide/ook Duitsland. Misschien moeten we een volgend jaar toch eens verder naar het zuiden voor de Kerstsneeuw...?
Tweede Kerstdag zijn we naar Bamberg geweest en onderweg zag je dat de rivier de Main op meerdere plekken al buiten zijn oevers getreden was. Er was inmiddels al heel wat regen gevallen daar, maar de Main is ook een afvoerrivier van smeltwater uit de bergen. Deze foto is vanuit de bus genomen, dus niet zo duidelijk. Sommige wegen stonden ook onder water en daardoor afgesloten voor het verkeer.
Ook hier stond het water natuurlijk veel hoger dan normaal.
Bamberg wordt ook wel "Klein Venetië" genoemd.

6 opmerkingen:

Chris zei

Ondanks het rare weer hebben jullie toch fijne dagen gehad, denk ik. Er is altijd wel iets te beleven en te zien. Zulke leuke plaatsjes met die enige huizen.
Mooie kaarten maak je toch Janny. Hoeveel heb je er dit jaar wel niet gemaakt?!
Jullie een hele fijne jaarwisseling!

Hannie de Beer zei

Wat een fijn uitstapje was dit! Jammer van enkele dingen, maar het weer was natuurlijk perfect,om iets te bekijken!

Ik had het al gedaan, maar nogmaals bedankt voor je mooie kaart. Een echte verrassing!

Lida zei

Jammer van het weer, maar wat een mooie omgeving was dat! Hoop dat het nu een poosje of kouder of droger wordt! Gave kaarten, knuffel
Lida

tiny zei

Jullie ondanks de vroege winkelsluiting toch wel genoten. Mooie kaarten heb je ontvangen en verstuurd. en goede jaarwisseling Groeten Tiny

joke zei

Jammer dat veel dicht was, maar ik denk dat je toch wel genoten hebt. en die temperatuur, heerlijk!

Jenny zei

Is zo te zien weer een vakantie geweest waar je toch wel van genoten hebt ondanks dat er geen sneeuw lag.
groetjes Jenny