maandag 3 december 2012

Landschapskaart in wol

Dit landschapje gaat naar mijn zeer ernstig zieke schoonzus, die wel een aanmoediging/troost nodig heeft. Bij haar is deze zomer eierstokkanker geconstateerd met uitzaaiingen.....! Erg triest....! Inmiddels is ze in het AvL-ziekenhuis in Amsterdam geopereerd en bezig met de (hopelijk) laatste chemokuren.....Twintig jaar geleden is er bij mij ook kanker geconstateerd. Ik had een melanoom in de linkerbovenarm. Na twee operaties en een chemospoeling, lymfeklierenverwijdering en een huidtransplantatie ben ik er mede, door 7 maanden fysiotherapie, weer bovenop gekomen. Gelukkig had ik geen uitzaaiingen. Geloof me, ik weet wat het betekent om aan deze "rotziekte" te moeten lijden....! Bovendien ervaar ik nog dagelijks de onhandigheid met mijn hand, waarvan twee vingers half verlamd raakten, mogelijk door de chemo of het doorsnijden van zenuwen......Nee, klagen doe ik niet, want ik ben er nog..!

10 opmerkingen:

Christina zei

Het is goed om zulke dingen eens te benoemen op blogs. Want wat weten we van elkaar met een blog waar je je achter kunt verschuilen.

Hannie de Beer zei

Wat een prachtkaart maakte je om je schoonzus haar wat troost en sterkte te geven! En wat een geluk heb jij gehad, zodat je nu dit nog allemaal kunt doen! Bijna iedereen maakt het wel mee in zijn omgeving, of zelf.Goed om er even bij stil te staan...

Chris zei

Dat zijn heftige ervaringen Janny. Omdat je zelf ook door een dergelijk proces bent gegaan, ben je in staat om op een goede manier mee te leven. Dat is zó waardevol. Je hebt een prachtige kaart voor je schoonzus gemaakt!

tiny zei

Dat is voor jou ook heftig geweest, jij hebt geluk gehad en nu begrijp je wel beter wat je schoonzus meemaakt.De kaart die je voor haar gemaakt hebt ziet er prachtig uit. Beterschap voor je schoonzus.
Groeten Tiny

Dorothé zei

Een mooi zacht warm wollig landschap om heerlijk in rond te kunnen lopen. Dat gun je iedereen en zeker jouw schoonzus. Lieve Janny, zorg goed voor jezelf.

Linda Stokes zei

Beautiful work!

els zei

Wat een prachtige kaart en wat een heftig verhaal.
Ik ben het met Christina eens dat het goed is om dit
eens te benoemen, Wat heb jij een geluk gehad Jannie en nog veel om dankbaar te zijn. Sterkte voor je schoonzus.

Janine zei

De feden isnatuur.ijk niet zo mooi, maar je kaart is een juweel, ik weet zeker dat je schoonzus er heel erg vlij mee zal zijn!!!

Johanna Faber zei

O Janny wat erg voor haar, wens haar heel veel sterkte toe, want wat is het toch een rot ziekte
Nu de kaart van jou zal haar zeker opbeuren
Dikke knuf voor jullie beiden
Groetjes Joke vanuit een -19 graden Zweden

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Hallo Janny...dankjewel dat je volger bent geworden...en jij hebt er ook een volger bij.

Wat maak je bijzondere creaties...en vooral deze is zo waardevol door het idee erbij!
Je schoonzus zal hier vast moed uit putten..

Groet, Alie