dinsdag 18 december 2012

Workshop Collage maken

Onze tuinclub ging vanmorgen aan de slag bij het CKC in Coevorden om een Collage van papier te gaan maken.
In de winter is het voor een tuinclub niet gemakkelijk om contact met elkaar te houden en daarom organiseren wij sinds enkele jaren ook iets in de winter. Vorig jaar een workshopje schilderen en dit keer gingen we aan de slag met papier. Ik zal er enkele laten zien: Deze dame houdt het bij de natuur.....!
...en wat dacht je van deze.....zo mooi gemaakt met al die uitgenipte vogeltjes...om te zoenen.....
...deze en
deze komen van de hand van onze leden, die ook het schilderen beheersen en dat kun je zien, er is duidelijk een goede compositie.
aan Kerst werd ook gedacht.....
..en dit is de mijne op dit moment.....Ik was de enige die maar niet op gang kon komen. Dit is mijn tweede compositie en ook nog de versie, die hier thuis zo ver is afgemaakt.....Nee....geef mij toch maar liever stofjes....! Als hij echt af is, zal ik hem hier weer laten zien !!

11 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Het is niet gemakkelijk om een goede collage te maken, maar hij is prima gelukt! Mooie plaatjes heb je gekozen. Ook de andere dames hebben hun best gedaan!Vooral die met de bomen en met het gezicht springen eruit!
Hoe meer je het doet, hoe meer "gevoel"voor compositie je krijgt. Eigenlijk vind ik collages maken het allerleukste! Kan natuurlijk ook van stof,maar papier heeft vaak mooi relief.
Succes!

solange zei

Thank you for your comment.
No snow, it's a pity with Christmas decorations.
Good Christmas and new Year holidays.

Lida zei

Gave projecten en wat leuk al die verschillende te zien! Moet er ook nog een maken, maar kom er nog niet aan toe!
Bedankt voor de prachtige kaart van Minno, staat mooi te zijn op het bureau! Knuffel
Lida

Liesbeth Wessels zei

Wat leuk dat jullie groep dat zo doet. Iedere dag een kleine compositie maken was een tip die we kregen van Jette Clover. een collage op kaartgrootte. groeten van liesbeth

Jenny zei

Ik vind ze wel mooi hoor, allemaal wel. groetjes Jenny

marjolijn zei

Zeker goed gelukt. Die met de bomen en vogels vind ik ook heel mooi. En het is zeker een goede oefening ook voor quilters! In iedere ontwerpcursus komt dit weer terug. Dus gewoon nog eens wat vaker doen, dan word je er steeds handiger in.

Chriss-Cross zei

Petje af, hoor! Want het lijkt gemakkelijker dan het is. Ben benieuwd naar jouw eindresultaat...

Suus zei

Composities zijn idd niet makkelijk maar door het te oefenen gaat het steeds beter, en wat je van papier hebt gemaakt dat kun je omzetten in stof. Mooie composities Janny.

Chris zei

Lijkt me helemaal niet zo eenvoudig om een mooie collage te maken. Maar wat je laat zien, ook die van jezelf, vind ik enig!

Johanna Faber zei

Wat een enige dag heb je gehad en wat een leuk resultaat

Vanuit Zweden, wensen wij jou en je familie hele fijne kerstdagen toe, en een heel gelukkig 2013 met veel liefde geluk, en vooral gezondheid, en veel handwerkplezier, volgend jaar dat we samen mogen delen
Liefs Joke en Angus

Wanda Maria Roszak zei

Janny , prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar 2013 ,
mt.vr.gr,
Wanda