maandag 30 januari 2012

Ballonnen voor Liesbeth....

Ik las net haar bericht dat ze zijn aangekomen......! Wel of geen helium, het doet er niet toe....Liesbeth heeft ze in ieder geval op tijd voor haar verjaardag....! Alvast van harte gefeliciteerd meid en een hele fijne dag toegewenst woensdag !

zondag 29 januari 2012

Vest voor Sven

Gisteravond nog in elkaar gezet....en met recht een vest geworden, want ik ben bang dat ie nog een tikkeltje te groot is. Maar hij is heerlijk warm, dubbelgebreid en de warmte van oma's handen zit er nog in.....! Laat nu de kou maar komen.....

vrijdag 27 januari 2012

Zo......dat zit er op !

Gisteravond laat, heb ik hem nog afgemaakt...Ik weet dat de blauwe kleuren iets feller hadden gekund, maar dat had ik even niet bij de hand. Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Eigenlijk ben ik een maand te vroeg, met deze page, maar doordat ik er zo tegenop zag, is het nu goed dat het af is. Nu kan ik verder met de laatste centimeters breien van het vestje voor mijn kleinzoon Sven.

donderdag 26 januari 2012

Lijkt het er al een beetje op...?

Voor Ritva in de FF-groep moet ik een "Hundertwasser" maken......en ik heb het er zo moeilijk mee. Ik zit namelijk achteraan in de groep en er is al zoveel moois gemaakt.....! Ik wil natuurlijk niet iets maken wat iemand anders ook al gemaakt heeft......Maar wat is dat moeilijk !!!
Zover ben ik al, maar of het werkelijk verzonden gaat worden...???? In eerste instantie heb ik het gele gedeelte op de PP-methode gemaakt. Daarna wat bijgeknipt en toen heb ik er een organza onder gelegd....Daarna ben ik gaan punchen met wol, garen en zijde....! De blauwe vlakjes heb ik rondom gestikt en de blauwe lijnen van breiwol heb ik gezigzagd met een hele fijne steek.....Nu de rondjes, vlakjes en zwarte strepen nog....Wat denken jullie, zal het wat worden....? Ik ben eigenlijk helemaal in de mineur, want dit is wel het moeilijkste wat ik ooit heb moeten maken voor de groep...en ik wil zo graag "goed voor de dag komen".......! pfffffffffffff en het is wel 15 x 15 cm he.....!

zondag 15 januari 2012

Roze bladzijde en kaart

Met geverfde Tyvek, kraaltjes en pailletten versierde ik deze bladzijde voor Peggy (FF-groep) in de USA. Peggy haar thema is "roze". Hoe roze wil je het hebben Peggy ? Wel leuk om zo zelf te bedenken wat je gaat doen.
Vervolgens is ze ook nog eens jarig op de laatste dag van deze maand, dus kan alles mooi in één envelop.

woensdag 11 januari 2012

Scraps......anders gebruikt !

Ik was totaal door mijn zelfgemaakte kaarten heen en daarom moest ik iets verzinnen, waardoor ik in zeer korte tijd weer een voorraadje kon maken. Want om elke kaart apart te maken, kost wel heel veel tijd. Ik ben nu bij twee groepen, waar ik meedoe aan het verzenden van Fibermail kaarten en zeer binnenkort moeten de eersten weer verzonden worden. Zo zag ik bij haar het één en ander over het zinvol opruimen van scraps. Dit spreek mij wel erg aan en je kunt er je eigen draai aan geven.
Inmiddels heb ik er al negen kaarten uitgehaald (eentje is inmiddels al met de post mee) en ik kan er nog wel een aantal van maken.Ik heb de kleuren rood, paars en een beetje groen gebruikt en overdekte het met roze organza.Waar nodig nog wat hartjes of andere plaatjes toegevoegd. Ik denk er over om ook nog met anderen kleuren scraps wat te verzinnen. Zo kan ik weer een tijdje vooruit...!

vrijdag 6 januari 2012

Bookpage for Maria Silva

Het thema van Maria is "Seasons" en ze laat het verder helemaal aan de maakster over wat ze er van gaat maken. Dat was mijn grootste probleem. Niet zo moeilijk zul je denken, maar ik heb dan teveel mogelijkheden in mijn hoofd en voor dat ik weet wat het moet worden ben ik dagen verder.....! Tja, zo funktioneer ik nu eenmaal...! Bovendien zou ik hem ook nog bijna na de verkeerde Maria sturen......pff, dat zou me een ramp geweest zijn, dan duurt alles nog langer.We hebben drie Maria's in de de FF-groep en ze wonen in Portugal, Duitsland en Rusland. Deze Maria woont dus in Portugal.... Ik ben al te laat, omdat ik me een tijdje niet lekker voelde.....!

donderdag 5 januari 2012

That's live.......!

Wat kan het leven soms ingewikkeld zijn en verdrietig....! Gistermiddag kreeg ik van een tuinclublid een telefoontje, dat een ander tuinclublid Wil was overleden....slechts twee weken geleden hoorde ik van haar ziek zijn......Ongeneeslijk ! (zie mijn ander Blog.)Tegelijkertijd moest ik me bezig houden met een verjaardgskaart. Dit keer voor Robin in Australië. Ik heb deze kaart gepuncht en hoop dat ze hem mooi vind. Robin is één van de Fibre Fevergroep
Enige dagen geleden deed ik mee aan de verloting van een Give Away bij Joke en won daarmee deze Collage.Vanmiddag bracht de post het verwachte pakje en het is nog mooier dan op haar site....! Ik zal er een mooi plekje voor zoeken, want ik kan het ophangen....! Tegelijkertijd kwam de overlijdenskaart van Wil binnen en zo wordt je in het leven van vrolijk naar droevig geslingerd.....Zou DAT de bedoeling zijn van het leven....?

maandag 2 januari 2012

Bloemenpracht in de winter en Fibermail

Je gelooft het toch niet, als je het niet met eigen ogen hebt gezien.....deze twee Fuchia's staan nog in volle bloei op de veranda op het westen. En dat op 2 januari....! Ik geef ze regelmatig nog een heel klein beetje water, zodat ze niet te nat worden, mocht het weer plotseling omslaan. Alhoewel ik ze vanavond nog naar binnenhaal, i.v.m. de komst zijnde storm, die aangekondigd is. Windkracht 9 of 10 wordt voor deze dames echt teveel.
Tot mijn grote schrik kwam ik er gisteren achter dat ik iemands verjaardag was vergeten. Normaal schrijf je dan gauw een "vergeten" kaartje. Hier betrof het echter iemand van de Fibermail-groep, waar het om geheel andere (stoffen) kaartjes gaat. Dan moet je al iets hebben liggen waar je snel een kaart van maakt, of je moet je hersens weer laten werken.
Dat laatste zat er niet in vandaag, want ik ben net weer een beetje herstellende van (waarschijnlijk) het Norovirus. Bovendien hadden we ook nog een verjaardag, waar we naar toe moesten, dus heb ik mijn afvaldoos maar te voorschijn gehaald en daaruit nog wat bruikbaars gehaald en opgepimpt. Sorry Jettie, maar het is toch nog wat fatsoenlijks geworden. Ofschoon de kaart al in de folie zat, toen ik hem nog moest fotograferen. Morgen gaat hij op de post en als het een beetje meezit komt ie waarschijnlijk aan met de verlate kaarten uit de decemberpost. Leuke bijkomstigheid: er mag nog een decemberzegel op geplakt worden.