maandag 27 februari 2012

Krimpvlies

Vorige week heb ik met krimpvlies enige lappen bewerkt. Zo ook de blauwe lap, die eerst met stukjes geverfde vliesofix en glitterstofjes had bewerkt.Eigenlijk lag de lap al tijden aan de kant, want het was niet dát geworden, wat ik er van verwacht had. Ik weet trouwens nog niet wat ik er mee zal doen, maar het zijn nu wel lapjes naar mijn smaak geworden. Ze gaan voorlopig eerst maar weer in een plastic zak, wachtende op mijn inspiratie om er wat mee te doen. Of heeft er iemand een idee....?

donderdag 23 februari 2012

Gepuncht

Wat ik van Hannie o.a. zo knap vind, is, dat zij meerdere kaarten in één keer maakt.Mij lukt dat vaak niet. Kennelijk moet ik me op eentje concentreren. Deze kaart ben ik begonnen met een ondergrond van blauw/grijze voeringstof. Daarover hier en daar wat blauwe Merinowol en afgedekt met groene organza. Toen gepuncht met het Clover handpunchapparaat en vervolgens aan de bovenkant weer wat blauwe en terrakleurige wol gepuncht. De kleurige steken zijn machinaal aangebracht.

woensdag 22 februari 2012

Handwerkbeurs Zwolle

Zoals zovelen ben ik afgelopen weekend ook naar de Handwerkbeurs geweest. Samen met de quiltvriendinnen Alma, Marjan, Gea en Veerle. Om half tien, zondagmorgen, zaten we al in de auto, op weg naar Zwolle. Na de koffie hebben we ons twee aan twee verspreid. Gea gaat graag alleen, om alle indrukken op haar eigen wijze te verwerken. Rond 13.00 uur kwamen we weer samen in het restaurant om te eten en de indrukken uit te wisselen. Tegen kwart voor vier zaten we weer in de auto, voor de terugweg. Dan merk je pas hoe een ieder op zijn eigen wijze de Beurs heeft beleefd.Mijn score voor deze dag was dit boek, gesigneerd door Liesbeth Ouwerkerk-Noordam, die mij ook nog even een demonstratie gaf van de punchmachine. Omdat er aan een dergelijke machine nog een stevige prijs hangt, zal het voorlopig nog wel even op mijn verlanglijstje blijven staan.
Wel heb ik weer eens iets uitgeprobeerd, naar aanleiding van het boek. Punchen met het apparaatje van Clover kende ik natuurlijk wel al, maar het boek geeft toch nog wel enkele tips, waar ik nog wel wat aan heb.

dinsdag 21 februari 2012

Computers......

...moeten het wel doen....! Inmiddels ben ik weer een week verstoten geweest van computerverkeer.....Windows startte eenvoudigweg niet meer op, dus werden zoon en schoondochter er weer bijgehaald om te proberen alles weer in goede banen te krijgen. Gisteravond werd de pc teruggebracht....Er stonden 186 mailtjes op me te wachten, die ik vanmiddag eerst heb doorgewerkt. Nu zal ik de tijd nemen om jullie berichtjes beetje bij beetje door te lezen.
Inmiddels heb ik niet stil gezeten hoor. Dit is een page die ik pas volgende maand moet versturen naar Robin/Australië, maar om zo lang te moeten wachten voordat ik het kan laten zien.... Ik ben een beetje ongeduldig geworden en bovendien bang dat deze pc het binnenkort weer niet gaat doen (hopelijk niet)en misschien moet ik dan nog langer wachten om hem te tonen....! Enfin, Robin wil een page in het blauw/groen en ik wilde mijn krimpfolie wel eens gaan gebruiken....! Nu had ik nog een groene stof liggen (de den voorin), waar ik geen naam aan vast kan knopen, het is nl. geen katoen en welke kunststof het is, weet ik ook niet, maar het is uitermate geschikt om te krimpen met de folie, zo is gebleken. Zo heb ik daarnaast ook nog een soort blauw/groene Chinese stof gebruikt en een katoentje (voor de bollen). De folie is er opgenaaid met een krinkelende beweging en redelijk dicht op elkaar genaaide steken. Vervolgens onder bakpapier licht gestreken en dan begint de stof vanzelf te krinkelen. Afgewerkt met pailletjes en kraaltjes.

woensdag 1 februari 2012

even doorzetten....

...om weer met de kaarten te beginnen. Gisteravond hadden we weer onze wekelijkse Bee en had ik alleen wat tijdschriften bij me, waar ik van af wilde....! De andere drie dames waren dapper aan hun werkjes bezig en ik heb alleen maar toegekeken...en mijn eigen tijdschriften nog wat nageplozen....Belachelijk gewoon, maar al geruime tijd, willen de ideeën niet komen...Ja, zul je zeggen, je maakte toch ook die Hundertwasserpage.....! Oké, dat is een zgn. "opleving", die sporadisch voorkomen. Deze kaart heb ik eigenlijk afgemaakt, want het grootste gedeelte was al klaar (gepuncht), maar ik wist niet hoe ik verder moest. Heb er vanmiddag nog een blad op een lurexstofje aan toegevoegd en wat stiksels op Lutradur....Daar heb ik wel een hele middag over gedaan, want eigenlijk wilde ik het geheel overtrekken met een blauwe organza, maar heb daar uiteindelijk maar vanaf gezien.