woensdag 27 juni 2012

van gedachten veranderd.....

...omdat ik de vorige page niet naar mijn zin kon krijgen heb ik het roer omgegooid en heb een ander onderwerp gekozen, nl. : Hansje Brinker.......hij was het ventje die zijn vinger in de dijk stak om zo een overstroming van een heel dorp te voorkomen. Echter geen waar verhaal, dus dat mag ook onder de legendes of sprookjes geschaard worden. Een Amerikaanse schrijfster Mary Mapes Dodge verzon het verhaal en daardoor is hij in Amerika bekender dan in Nederland. Een heel leuk onderwerp om te maken. Ik hoop dat Evi daar tevreden mee is, IK in ieder geval wel, meer dan met de "Witte Wieven".

dinsdag 26 juni 2012

Niet tevreden.......


......Voor Evi uit de Fibre-fevergroep moet ik een page maken van een sprookje uit Nederland. Nu heeft Nederland geen eigen sprookjes, maar wel legendes. Ik heb gekozen voor "de Witte Wieven", maar ik ben niet tevreden over het resultaat...... Ik vond het erg moeilijk, ook omdat ik moest werken met donkere kleuren......Graag hoor ik jullie (opbouwende) kritiek !Heb je suggesties voor mij...?

zaterdag 23 juni 2012

...en deze houd ik zelf......

....vraag me niet waarom, want daar heb ik dit keer geen antwoord op......! Kennelijk voel ik me er toe aangetrokken.....'k Weet niet.....! 'k Heb het al in verschillende lijstjes gezet, maar de eerste gaat het worden.

woensdag 20 juni 2012

Kaart ontvangen


Vanmorgen ontving ik deze waterlelie-kaart van Ineke. Wat een prachtige kaart en er achterop schreef ze "zomaar".....Nou dat is niet helemaal waar hoor: de Blog van Ineke bestond een jaar en zij bedacht dat het daarom wel leuk zou zijn om aan de mensen die regelmatig op haar Blog reageerden, een mooie zelfgemaakte kaart te sturen. Natuurlijk was ik er als de kippen bij om te vertellen dat ik er ook wel eentje zou willen, et voilá daar is ie dan. Ineke, nogmaals: ik vind hem prachtig en hartelijk dank ervoor.....!!

woensdag 13 juni 2012

Theedoek gekregen.......

Dit weekend kreeg ik een email van Joke uit Zweden, met de mededeling of ik even op haar Blog wilde kijken.....? En.......daar stond het: ze had voor mij een theedoek gemaakt met het bekende Dalapaardje erop......Nou ja zeg, wat lief.....om reden dat ik haar een paar keer een kaartje had gestuurd.......Nou heb ik geleerd dat je dan altijd netjes "dank je wel" moet zeggen en dat wil ik hier ook nog een keer benadrukken:
Joke, ik ben er super blij mee, heel erg bedankt meid.
Jaren geleden met vakantie in Zweden, kocht ik zelf een blauw Dalapaardje, die heb ik ook maar weer even van stal gehaald voor een foto. Wikipeda zegt het volgende over het Dala paardje:"Het Dalapaard (Zweeds: dalahäst) is een uit hout vervaardigd paardje dat als symbool geldt van het landschap Dalarna in Zweden, of tegenwoordig bij uitbreiding ook van heel Zweden. De houten paardjes zijn er in alle maten en worden veelal gemaakt in Nusnäs, nabij Mora. De meeste paardjes zijn rood en ze worden vaak met de hand beschilderd. De paardjes worden al sinds de 17e eeuw gemaakt. In Nusnäs is een museum waar onder andere getoond wordt hoe de paardjes gemaakt worden". Er zijn ook Dalahanen, die echter minder bekend zijn.

zondag 10 juni 2012

Quiltfestival Groningen 2012

Zoveel te zien op het Quiltfestival in de Groningse dorpen.....Wij (Alma en ik) begonnen in Oldenzijl bij de Nicolaaskerk en Susanne Dahlberg en als het niveau zó hoog zou liggen, dan hadden wij nog heel wat voor de boeg, vonden wij. Nou ....dat niveau lag hoog hoor, erg hoog....we hebben genoten tot op de laatste minuut. Aangezien ik dit werk nog niet op iemands Blog heb gezien, wil ook dit nog even tonen. Het is ook van Susanne. Daarna gingen wij koffiedrinken bij het naastgelegen Buurthuis, waar Dita Blom haar werken liet zien. Dit is een kleiner werk, gemaakt uit een hoek van een theedoek.....! Ik vind ze prachtig ! ...evenals dit blauwe werk....! Niet wetende wat ons allemaal te wachten stond, reden we vervolgens naar Zandeweer, waar we in de molen ook nog één en ander konden bekijken, de regen kwam op dat moment bij bakken de lucht uit, waarop wij niet gerekend hadden op dat moment. Het was toch echt wel 9 juni vonden wij, maar het leek er meer op dat het herfst zou gaan worden, want ook de wind deed daar in het noorden erg haar best om het vooral niet op zomer te laten lijken.....we kregen al aardig de pé in dat we weer richting winter zouden gaan..... In het Gronings zou men dan zeggen:
Man, man, wat 'n bourel....!
(Ja, ik ben Groningse, voor zover je het nog niet wist) In "t Schathoes" van de Menkemaborg in Uithuizen maakte ik onderste foto, nadat ik met Ellen had gesproken, wat een enthousiast mens.....heerlijk ! Toen ik me aan haar voorstelde, was het eerste wat Ellen riep: "Eindelijk"....! Ik denk dat het zo ongeveer vier jaar geleden is dat ik via mijn toenmalige Weblog mijn eerste kaart met haar uitwisselde... en we zijn elkaar daarna nooit tegengekomen, tot op de dag van gisteren....! Daarna zijn we nog in kerk en molen van Usquert geweest. Op de terugweg naar de auto kwamen wij voorbij een huis waar werd gequilt, dat kon je aan de uitstalling in het raampartij zien. De deur was open en we zijn naar binnen gewandeld, waar we oog in oog stonden met mevrouw MB, die we in de winter in het museum "De Wolden" in Bellingwolde hadden gesproken......Wat een herkenning ! Daarna naar Warffum om de schitterende werken van Henk van Kooten te bewonderen.......! We waren al moe, maar we kregen gelijk weer energie door zijn uitleg over het ontstaan van zijn quilts. Als afsluiting liepen we nog naar Buurthuis
de Schakel
, waar een tiental dames hun quilts ten toon stelden. Zij quilten eerst sinds twee jaar, maar wat een enthousiastme.....! Wij waren om half acht 's avonds weer thuis, waar Minno ons een heerlijk maal met asperges uit eigen tuin, had bereid !

dinsdag 5 juni 2012

Dit is het dan geworden....


...Ik zou bijna zeggen: zoek de verschillen. Heb de kleding met een heel klein steekje gezigzagd en vervolgens de dame nog wat kraaltjes meegegeven. Ik hoop dat Helinä het kan waarderen. Morgen gaat ie op reis naar Finland.....!

Kan iemand mij helpen...?


Voor iemand uit de Fibre-fevergroep maakte ik deze Afrikaanse dame met Vliesofix. Aangezien ik deze methode maar zelden gebruik, vroeg ik me af, of ik dat ook nog moet zigzaggen....? De armen en het hoofd zijn natuurlijk heel dun, dus dat kan ik, denk ik, beter niet doen.....Maar de rest, zoals de kleding ? Wat denken jullie en hoe doen jullie dat over het algemeen....?

zondag 3 juni 2012

We hadden een Fair.....


...In 't Gras geheten.....en we hebben het geweten.....! Vanmorgen vroeg om kwart over zes stond deze dame onder de douche en om kwart voor acht waren we aanwezig op het terrein in Valthe (Drenthe) waar we ingeschreven waren op kraam 142. Vanaf die tijd tot kwart voor twee heeft het aan één stuk door geregend en we waren zo koud geworden, dat we zoveel koffie hebben gedronken en tweemaal soep hebben gegeten om maar een beetje warm te worden......Publiek hadden we amper gezien.....!
Wel was ik inmiddels een paar keer de kramen rond ons rond geweest om te kijken of er iets van mijn gading aanwezig was.......Gelukkig kon ik deze partij Merinowol scoren, waardoor mijn stemming iets beter werd.....!
Voor de rest van de tijd, tot vijf uur( ingepakt in een plaid))heb ik de tijd gevuld met het oplossen van Zweedse puzzels , want ik had zeer weinig te doen. Verkocht heb ik slechts twee kaarten
....waarvan deze......
...en deze...... ook mijn man verkocht slechts een paar kaarten.....! De belangstelling was niet om over naar huis te schrijven.....! Ik denk dat we deze Fair dan ook niet meer gaan bemannen, de komende jaren en dat heeft niets te maken met het weer, maar wel degelijk met de belangstelling van de bezoekers....!

zaterdag 2 juni 2012

Eindelijk in bedrijf


......Dit was de tekst van het laatste mailtje dat ik van Marjan kreeg vanavond.....en natuurlijk ben ik direct gaan kijken naar haar prachtige Longarm quiltmachine......Marjan wil workshops gaan geven en om daar voor een mooie ruimte te maken, hebben ze hun garage omgebouwd. Eén en ander zal zo ongeveer na de zomervakantie geopend gaan worden. Met haar Longarm-machine wil ze dan t.z.t. ook voor anderen gaan quilten. Ze heeft al zo lang de plannen in haar hoofd en het lijkt er nu dus op dat het vorm gaat krijgen. Ik hoop voor haar, dat alles gaat lopen, zoals ze graag wil ! In ieder geval alvast van harte gefeliciteerd met deze prachtige machine, waar ik ook al even mee mocht sturen.......!