maandag 20 augustus 2012

dilemma

Vanmiddag heb ik een rode lap van 45 x 27 cm gemaakt met verschillende soorten rode stofjes, zoals voeringstof, polyestherstof, donkerrood fluweel, katoen etc.....(hoop dat jullie het allemaal goed kunnen zien, want rood laat zich moeilijk fotograferen).Vervolgens de lap versierd met een gaasstof waarin ook een gouddraad verwerkt is en een rode band met kralen....Er achter heb ik een stuk wol (van een oude wollen trui) genaaid met steek nr. 51 op de Pfaff.... (is mijn door-quiltsteek)!Het geheel wilde ik laten krimpen en had de keuze tussen deze wollen trui of het krimpen met krimpfolie. Met de folie heb ik wel eens eerder gewerkt, dus weet hoe het werkt, maar met een wollen ondergrond en vervolgens heet wassen in de wasmachine nog niet....Maar nu is mijn probleem dat ik de lap zo mooi geworden vind, dat ik het jammer vind om het te laten vervilten.....! Ik had hier andere bedoelingen mee....wat, dat kan ik niet verklappen....Wat vinden jullie, zal ik deze verder afwerken als quiltje en vervolgens iets anders maken voor de opdracht, of deze toch maar heet gaan wassen en kijken wat er uit gaat komen....Vind het zo moelijk...?

vrijdag 10 augustus 2012

Zoals beloofd

......is dan hier "mijn" gezicht, die ik maakte voor Els A. van de Fibremailgroep. Eigenlijk vond ik het nog best wel moeilijk. Als je al die leuke koppies ziet, die tijdens een workshop bij Bernina gemaakt zijn, dan denk je, dat doe ik ook even.....
Tot zover was ik al gekomen, maar verprutste het totaal, het gaat om zulke kleine stukjes op een oppervlakte van 15 x 15 cm.......! Ik heb nu nog meer waardering voor degene, die dat wel lukt......!

donderdag 9 augustus 2012

Gezicht ontvangen.....

.....van Olga. Ze kijkt een beetje zuur, maar dat zou van het slechte weer komen, als ik Olga mag geloven. De mijne ging vanmiddag op de post voor Els en zal ik morgen plaatsen.

maandag 6 augustus 2012

Cheshire-kat uit Alice in Wonderland

Al een tijdje was bezig met de
Cheshire-cat
uit Alice in Wonderland.
Eerst de contouren vastgelegd door tegen het beeldscherm katoenen in- betweenstof te plakken.Daarna met de handpunchmachine de wol vastgepunched op een ondergrond van zwart vilt. Zo heb je meer grip op de situatie. Uiteindelijk met de machine goed vast gepunched zoals je ziet. Toen rondom gestikt en doorgestikt en vervolgens de overgebleven, zichtbare in-between weggeknipt. Splitpen-oogjes toegevoegd en afgewerkt.
Zo zag de achterkant eruit, wat ook wel een voorkant had kunnen worden, zo mooi....!
Ik heb toch gekozen voor de voorkant en dit is het uiteindelijke resultaat. Vanmiddag ging hij op weg naar Autraliƫ, naar Catherine van de Fibre-Fevergroep. Haar thema is
Alice in Wonderland.

zondag 5 augustus 2012

Nieuw boek en kaart

Onlangs kocht ik dit boek, geschreven door Maggie Grey. Vandaag heb ik er een toepassing uit gehaald.......
....en maakte deze kaart. Op een ondergrond stof heb ik een strook kanten vitrage gelegd.Vervolgens heb ik met transferpapier de blauwe/groene achtergrond gevormd. Daarover heen wat vitrage in de vorm van een vogel gelegd en met wat accenten afgewerkt. Door mijn vakantieweek was ik wat laat met het maken van een verjaardagskaart voor Bernadette, maar vandaag gaat ie op de post en ik wens hem een prima vlucht !!