zaterdag 27 oktober 2012

Kaart met Hortensiabloemen

Voor Trees van de Fibermailgroep maakte ik deze verjaardagskaart. Als je een leuk ondergrond stofje hebt, strijk je er wat geverfde vliesofix op(tussen bakpapier) en wat zijdesnippers. Plaats vervolgens de Hortensiabloemen en overdek het geheel met organza. Die organza is in dit geval de oorzaak van het kleurverschil, wat jullie natuurlijk niet zien, maar ik weet het....! Ook de witte puntjes die je ziet: dat komt doordat organza moeilijk te fotograferen is. Het glimt.Het doorquilten heb ik dit keer op mijn manier gedaan. Bloemen op de achterkant van de kaart getekend en daarna ook aan de achterkant doorgestikt. Kind kan de was doen.......

woensdag 24 oktober 2012

Quilttentoonstelling in Assen en Delfzijl

Vandaag t/m zaterdag is er een quilttentoonstelling van de Zonnesteekjes in Assen te bekijken. Marjan en ik waren er vanmorgen en hebben er 112 hele leuke quilts kunnen bekijken. Ook zijn er een aantal winkeltjes en worden er demonstraties gegeven. Het leuke hiervan was ook dat ik ineens oog in oog stond met Olga Haan. Via de Fibermailgroep sturen we elkaar kaarten zonder elkaar echt te kennen. Deze ontmoeting ging wel heel bijzonder.....! Olga wees mij op een flyer over de tt van de Zevenster in Delfzijl en ik antwoordde haar dat ik die vanmorgen net had ontvangen van Olga Haan.....toen ze mij ging vertellen dat zij Olga was.......!
Dit beloofd wat of niet....? Ik hoop dat ik er naar toe kan.....!
Dit is één van de quilts uit Assen.....
...net als deze, al was ik weer niet zo trefzeker met het fotograferen.....

woensdag 17 oktober 2012

wat er onderweg was....

...de laatste tijd. Voor Anne P. uit de FF-groep; zij heeft als onderwerp "Houses". Dit is eigenlijk een onderdeel van een lap die ik ooit maakte en er vervolgens stukken uit sneed, omdat ik dit niet als quilt aan de muur wilde. Het kwam goed uit, dat dit gedeelte er nog lag omdat we hier het huis op de kop hadden staan en ik wel andere dingen te doen had dan met de lapjes bezig te zijn. Wel heb ik het nog verder afgemaakt.
Gisteren ging deze verjaardagskaart op weg naar Rineke van de Fibermailgroep. Ik hoop dat ze hem inmiddels heeft ontvangen.

donderdag 11 oktober 2012

Bobbels......

Hannie was zo lief om me één van haar prachtige kaarten toe te sturen, om te laten zien hoe zij de kaart had gemaakt, want mijn gelijmde kaarten vertonen altijd bobbels......en die van haar hebben dat niet.....Via de mail kreeg ik uitleg. De techniek lag voor de hand, maar ik zag het niet....
Nou, hier zie je dan de mijne.....schiet mij maar lek, want het heeft weer .....BOBBELS...en ik was nog wel van plan op deze manier mijn Kerstkaarten te gaan maken.....nou dat wordt hem dan weer niet.....Ik weet niet wat ik fout doe.....!! Heb Pritlijm gebruikt en textiellijm en het is drie keer niks.
Ik hou het wel bij textielkaarten.....! Grrrrrrrrrr....!

dinsdag 9 oktober 2012

donderdag 4 oktober 2012

Nog een page van ver......!

Als de post van ver moet komen moet je er soms wel even op wachten, maar Maureen uit Australie, was erg op tijd met het versturen van de oktober/page, zodat ik in korte tijd dus twee mocht ontvangen. Maureen geeft aan dat ze een oude foto meestuurt, want ze ontloopt de camera´s tegenwoordig. Ze stuurt me ook nog wat leuke lapjes en een klein kleedje.....daar zal ik t.z.t. wel weer iets mee moeten doen....!

woensdag 3 oktober 2012

Een nieuw gezicht ontvangen......

Nee, niet IK natuurlijk, al ben ik af en toe niet tevreden over mijn gezicht, toch zou ik geen ander willen hoor.....niemand die je dan nog herkent......Deze page kreeg ik van Masha uit Rusland. Wat is het toch leuk om post uit vele landen van de wereld te ontvangen. De brief werd gebracht door de Pakketpost van TNT-post, wat ik op zich heel vreemd vond, want ik moest er ook nog voor tekenen, terwijl deze brief gewoon in de brievenbus paste. Hij was geschept door de douane, vermeldde de bezorger en zodoende.....! Leuke bijkomstigheid voor mij dus....!