dinsdag 27 november 2012

Kerstkaarten van Fabricpaper

....met een hoop bling bling door de Angelina die ik heb gebuikt. Bovendien wel redelijk traditioneel. Vanavond ga ik een workshopje geven aan ons quiltgroepje. Misschien dat ik zelf ook nog aan iets toe kom, want ik heb natuurlijk nog lang niet genoeg.... Mocht je nog vragen hebben t.a.v. Fabricpaper maken, er staat een link onder "Nuttige links" aan de rechterzijde van deze blog.

woensdag 21 november 2012

Verjaardagskaart

...voor Ellen, zij viert vandaag haar verjaardag ! Dit keer heb ik maar weinig verschillende steekjes gebruikt en je ziet het, het is een stuk rustiger. De vorige kaart heb ik niet meer kunnen veranderen, want die was al afgewerkt en ik heb hem ook verzonden. Hij is op weg naar Berlijn.

maandag 19 november 2012

Fabricpaper

Vanmiddag heb ik een lap Fabricpaper gemaakt. Ik moet eerlijk bekennen dat er maar weinig stof aan toe gevoegd is dit keer, maar dat kan altijd nog. De ondergrond is een lap "sleetse" katoen (laken) en vervolgens gebruik je behangplaksel voor het plakken van de collage. Ik gebruikte Kerst-inpakpapier-en servetten, alles zoveel mogelijk gescheurd.Van de servetten alleen de zeer dunne bovenkant gebruiken. Zo maak je een mooie basis en vervolgens kun je er nog van alles aan toevoegen, zoals geverfde vliesofix, lintjes, kantjes, etc. Zoek vervolgens de leukste stukken en snijd dat op kaartformaat Met een quiltsteek maak je de kaart vervolgens af, al dan niet op een kartonnen kaart bevestigd.

woensdag 14 november 2012

Tja......

....draaien.....
...en draaien.....
....ik punchte en borduurde......maar het stelt niks voor,maar ik vind het op de één of andere manier mooi....! Wat is jullie mening....geef het gerust, want daar leer ik ook van....ik heb niks aan positieve woorden, terwijl je denkt, wat prutst dat mens er op los.....want een tweede is in de maak.... Inmiddels is mij duidelijk wat er aan schort.....teveel steken gebruikt.....!!

maandag 5 november 2012

Ankh voor Ritva

Het thema van Ritva (Finland) is ""oud Egypte" en ik maakte voor haar een Ankh met gebruik van Lutrador op een achtergrond van een paar katoenen (niet door mij)geverfde lapjes.De Lutrador verfde ik in een blauwe kleur en vervolgens naaide ik daarop Tyvek. Dat werd in een bronskleur geverfd en vervolgens smolt ik het met de strijkijzer tussen bakpapier.