zaterdag 29 december 2012

Ik ben iets te laat......

...met het plaatsen van mijn laatste Kerstkaart, gekregen uit de oproep van het Artquiltforum. Deze sterrenkaart kreeg ik van Aty.
Op de valreep heb ik deze kaart nog voor Hannie gemaakt. Zij heeft me al zo vaak voorzien van tips, zodat ik vond, dat zij er ook nog eentje moest krijgen, maar ik was door mijn gemaakte kaarten heen en heb daarom nog snel eentje in elkaar gezet.
Misschien ben je nieuwsgierig waarom ik zo laat ben met het plaatsen van deze kaarten....wij zijn zaterdag 22 december vertrokken naar Wachenroth in het Steigerwald, dat ligt in het Duitse Frankenland en hebben daar samen met vrienden en nog 45 medereizigers Kerst gevierd.
Wachenroth ligt in een mooie omgeving, maar in de winter is er weinig te beleven, daarom hebben we excursies gemaakt
naar o.a. de Christkindelmarkt in Neurenberg.
Ook waren we in Rothenburg o/d Tauber (op Heiligenabend, zoals de Duitsers dat noemen) waar alle kraampjes voor de Kerstmarkt al gesloten waren. Je hebt daar nog de welbekende Kate Wohlfahrt zitten, waar het het gehele jaar door Kerst is. Maar ook die was vanaf twee uur 's middags gesloten.....erg jammmer ! Ik kende het wel van midden in de zomer. Ooit was ik er met dertig graden boven nul, nou dan heb je helemaal niks met Kerst moet ik zeggen......
Vanaf twee uur was het alleen maar etalages kijken. Gelukkig vonden we nog een café dat open was, waar we een lekker Glühwijntje konden drinken. Koud was het niet want de temperaturen liepen daar behoorlijk op in plaats van af. Gemiddeld hebben we in die dagen zo'n 12 graden boven nul gehad. In München was zelfs 20,7 graden.....een Kerst in T-shirt in plaats van in een dikke coltrui. Wij hadden dus ook duidelijk de verkeerde kleding bij ons. Vorig jaar was het ook al zo warm, toen waren we in Celle op de Lünebürgerheide/ook Duitsland. Misschien moeten we een volgend jaar toch eens verder naar het zuiden voor de Kerstsneeuw...?
Tweede Kerstdag zijn we naar Bamberg geweest en onderweg zag je dat de rivier de Main op meerdere plekken al buiten zijn oevers getreden was. Er was inmiddels al heel wat regen gevallen daar, maar de Main is ook een afvoerrivier van smeltwater uit de bergen. Deze foto is vanuit de bus genomen, dus niet zo duidelijk. Sommige wegen stonden ook onder water en daardoor afgesloten voor het verkeer.
Ook hier stond het water natuurlijk veel hoger dan normaal.
Bamberg wordt ook wel "Klein Venetië" genoemd.

dinsdag 18 december 2012

Workshop Collage maken

Onze tuinclub ging vanmorgen aan de slag bij het CKC in Coevorden om een Collage van papier te gaan maken.
In de winter is het voor een tuinclub niet gemakkelijk om contact met elkaar te houden en daarom organiseren wij sinds enkele jaren ook iets in de winter. Vorig jaar een workshopje schilderen en dit keer gingen we aan de slag met papier. Ik zal er enkele laten zien: Deze dame houdt het bij de natuur.....!
...en wat dacht je van deze.....zo mooi gemaakt met al die uitgenipte vogeltjes...om te zoenen.....
...deze en
deze komen van de hand van onze leden, die ook het schilderen beheersen en dat kun je zien, er is duidelijk een goede compositie.
aan Kerst werd ook gedacht.....
..en dit is de mijne op dit moment.....Ik was de enige die maar niet op gang kon komen. Dit is mijn tweede compositie en ook nog de versie, die hier thuis zo ver is afgemaakt.....Nee....geef mij toch maar liever stofjes....! Als hij echt af is, zal ik hem hier weer laten zien !!

maandag 17 december 2012

Wat een verwennerij.....

...in deze tijd...! Dit vogeltje kwam binnengevlogen met een Kerstgroet in zijn bek.Hij komt van Tiny. Dat zijn de onverwachte dingen en daarom had ik voor ook nog geen kaart gemaakt. Hij is in de maak hoor Tiny.....!
.....want hier ben ik al weer druk doende om er nog enkele mooie te maken. Eentje heb ik inmiddels af, maar die kan ik nog niet laten zien, omdat het nog niet gepost is.....
Ook Minno is mij een handje komen helpen met zijn tekeningen.
Hier zijn er ook al een paar van de deur uit.
Dit zijn schilderijtjes en gaan naar het Atelier voor de verkoop. Misschien is het nog een leuk Kerstkadootje voor iemand.
Deze schoonheid kreeg ik van mijn zus vanmiddag. Zij houdt zich niet bezig met stofjes, maar met karton en papier.
Dit jaar heb ik een heel speciale plek bedacht voor het ophangen van de ontvangen kaarten....nl. aan een lamp (die niet kan branden)......

zondag 16 december 2012

Twee nieuwe kaarten gekregen

Deze prachtig gemaakte kaart kreeg ik van Chris. Heel bijzonder vind ik de tekst achterop, waarin zij zegt, dat ik hem niet weg moet gooien, maar volgend jaar "gewoon" naar iemand anders moet versturen, omdat dat recyclen is......Of ik dat ook doe....? Weggooien doe ik zelfgemaakte kaarten zo wie zo al nooit, maar naar iemand anders versturen....?
En deze bijzondere kaart komt van Hannie's hand.....zo mooi....! Dank je wel Hannie en Christel !!!

vrijdag 14 december 2012

Wil de eerlijke maker......

....van dit prachtige kaartje zich melden a.u.b......Ik vond het vanmiddag in onze brievenbus, maar helaas geen afzender te bekennen....! Zou toch jammer zijn als ik je niet even kon bedanken.....!

donderdag 13 december 2012

Ontvangen en verzonden....

Het is als "geven en nemen"..... : Deze kaart kreeg ik als eerste van Nienke, door mee te doen met de Kerstkaartenruil op het Art-quilten-forum.
Vervolgens kwam deze binnen, gemaakt door Christina. Beiden prachtige kaarten. Inmiddels heb ik er zelf ook 7 verzonden. Ben benieuwd of de dames ze al binnen hebben.
Gisteren kwam deze kaart van Helinä van de Fibre-Fevergroep binnen. Zoals je zult begrijpen heb ik er zelf ook eentje verzonden, maar daar heb ik helaas geen foto van genomen. Hij werd verstuurd naar Masha in Rusland en laat ik hopen dat zij er wel een foto van gaat maken.....
...en dan gaan de verjaardagen ook nog "gewoon" door deze maand. Deze maakte ik voor Ritva in Finland. Zij is lid van de FF-groep.OP een gepunchte ondergrond van wol op organza heb ik "kunst"bloemen gepunchd, wat Angelina erbij gesmolten en met zwarte tule overtrokken.

maandag 10 december 2012

Nog twee in dezelfde serie

Deze liet ik jullie de vorige week al zien.
Vandaag maakte ik er nog twee bij in dezelfde serie, lijkt het wel. Ik had nog wat stof over van beide soort.
Ze lijken op elkaar, maar zijn toch weer totaal anders. Dat is juist het mooie van deze verwerking. Je bent er niet zomaar mee klaar, want het is wel erg bewerkelijk, vooral het bevestigen van de kraaltjes.

vrijdag 7 december 2012

Kamer..........puinhoop

Ik moet mijn kamer opruimen van mijn man........begrijp niet dat je nog iets terug kunt vinden, zegt ie steeds......Misschien heeft ie dit keer wel gelijk......
Het aantal kerstkaarten wat ik nu klaar heb staat op 33 en dat is bij lange na nog niet genoeg....maar de rest ga ik er bijkopen......Volgend jaar weer verder.

dinsdag 4 december 2012

Voorraad is op

Kon ik tot nu toe wel putten uit een voorraadje kaarten,dat is vanaf vandaag voorbij. Ik moet weer aan de slag en het liefst niet zo moeilijk, maar wel leuk en kleurrijk. Want van kleur wordt je warm en vrolijk, bij het ontvangen van die kaarten, maar ook bij het samenstellen ervan. Kleur is goed voor de geest. Hoe heb ik dit gemaakt? Wat reepjes stof aan elkaar genaaid en er vervolgens wat wol in dezelfde kleuren op gepunchd met de punchmachine. Wat blauwe koordjes bevestigd met de kraaltjes en klaar is k....(de kaart). Niet moeilijk...! Lijkt op een landschap.....goh....!

maandag 3 december 2012

Landschapskaart in wol

Dit landschapje gaat naar mijn zeer ernstig zieke schoonzus, die wel een aanmoediging/troost nodig heeft. Bij haar is deze zomer eierstokkanker geconstateerd met uitzaaiingen.....! Erg triest....! Inmiddels is ze in het AvL-ziekenhuis in Amsterdam geopereerd en bezig met de (hopelijk) laatste chemokuren.....Twintig jaar geleden is er bij mij ook kanker geconstateerd. Ik had een melanoom in de linkerbovenarm. Na twee operaties en een chemospoeling, lymfeklierenverwijdering en een huidtransplantatie ben ik er mede, door 7 maanden fysiotherapie, weer bovenop gekomen. Gelukkig had ik geen uitzaaiingen. Geloof me, ik weet wat het betekent om aan deze "rotziekte" te moeten lijden....! Bovendien ervaar ik nog dagelijks de onhandigheid met mijn hand, waarvan twee vingers half verlamd raakten, mogelijk door de chemo of het doorsnijden van zenuwen......Nee, klagen doe ik niet, want ik ben er nog..!