donderdag 25 juli 2013

lief kaartje

Ik noem het een lief kaartje, zoals ik ze dagelijks tegen kom op allerlei Blogs. Steeds weer heb ik dan de neiging om er ook eens zo eentje te maken. Vanmiddag was het warm in mijn kamertje, maar met de ventilator aan heb ik er toch iets leuks van kunnen maken....!

dinsdag 23 juli 2013

expositie "Textiel leeft"Van 3 t/m 8 augustus wordt er een expositie met het thema "textiel leeft" gehouden in de volgende dorpen: Aalden, Zweeloo, Benneveld, Meppen en Wezup. Info te verkrijgen via deze link: http://www.kunstenaarsdorpzweeloo.nl/flyer_textielleeft.pdf

maandag 8 juli 2013

van acrylgeverfde lap

Dit is de mooiste kaart, gesneden uit de lap, geverfd met acryl. Het mag mee naar de kunstmarkt in Sellingen a.s.zaterdag.

vrijdag 5 juli 2013

Update van de tuin

 Een overzicht van de zijtuin, met Geranium "Patricia", gecombineerd met de blauwe Geranium "Rozanne" op de voorgrond. Klik vooral op de foto's om te vergroten, je ziet zoveel meer.....
 Vanaf de andere kant bekeken, Nu met Salvia "Mainacht"en Papavers op de voorgrond.
 Een gedeelte van de voortuin. Je ziet de papavers doen ook hier hun best. Ook de Roomse Kamille oftewel Anthemis samen met de witte Trifolium oftewel Klaver. De rode soort zie je er nog net achter staan. Op de achtergrond nog bloeiend  een Heleniumsoort.

 Opnieuw twee foto's van Patria en Rozanne.....ik vind deze kleuren zo mooi bij elkaar passen.
 Op de veranda doet een ander soort "geranium" zijn best, nl. de Pelargonium samen met een Fuchsia.
 De roze Prikneus in combinatie met het gele grassoort, waarvan de naam me even niet te binnen schiet en "Mozes in een biezen mandje"
 Hier Clematis "Madame Julia Correvon".
 Wederom de Prikneus en het gele gras. Normaal zou je geen geel met roze combineren, maar in een tuin kan alles, tenminste bij mij wel !
Dan nog de allerbekendste Clematis, waarvan de naam ook niet terug wil komen......wie het weet mag het zeggen hahaha.....

donderdag 4 juli 2013

landschapskaart en ander werk

Ik ben blij dat ik nu mijn kaart kan laten zien, want gisteren had ik problemen bij het opladen. Iedere keer wanneer ik probeerde een foto te plaatsen werd dat over de hele blog verdeeld, terwijl ik aangaf dat het een normale grootte moest hebben.Ik had de Blog gekoppeld aan Google+, maar dat heb ik maar snel teruggezet vanmorgen. Hoop dat het nu verder goed gaat.De landschapskaart gaat mee naar Montmartre (kunstmarkt) in Sellingen en is voor de verkoop. Daarna zie je dat ik allerlei materiaal op stof heb gestreken (waarop eerst Vliesofix is aangebracht). Vervolgens ben ik met acrylverf aan het tamponeren gegaan en heb links en rechts nog wat materiaal toegevoegd om een mooi reliëf te krijgen. Al met al was het net een Kerstlap zei mijn eega, dus heb ik met Neocolor 11 wat wazig wit aangebracht om het geheel wat "luchtiger" te krijgen. Ik moet er nog wat accenten in aanbrengen, door middel van wat lijnen denk ik.