zondag 6 april 2014

Stoeien met krimpvlies en meer

Sinds het gebruik van Facebook, komen er niet zo vaak logjes meer van mij. Ik schrik ervan dat de laatste al bijna een maand geleden is.....maar dat wil niet zeggen dat ik stil zit hoor:
Deze kaart is gepuncht van wollen draden en onbestemde stukjes stof. Daarna nog wat stiksels toegevoegd.
Een hartenstof kun je ook leuk verwerken in een crazykaart.
 

De laatste twee moeten nog verder verwerkt worden met wat steekjes....ik heb het krimpvlies maar weer eens tevoorschijn gehaald. Wat kleurrijke voeringstofjes aan elkaar gestikt, gesneden en weer aan elkaar gezet, alles op de crazytoer. Daarna op het krimpvlies gelegd en met zijde en wolletjes gepuncht. Vervolgens doorgestikt en met een strijkijzer verwarmd (tussen bakpapier), tot het gaat bobbelen en vervormen. Zie jij in die onderste ook een hart tevoorschijn komen...? Was niet gepland.  Eens zien of we daar weer iets leuk van kunnen maken. Meteen ook weer wat krimpvlies besteld, want daar raak ik nu aardig doorheen. Ik zag dat er meerdere soorten zijn inmiddels, eentje met 30% en ook 50% krimp.....ik heb beiden maar besteld om het verschil te kunnen zien.
Ondertussen geniet ik lekker van het vroege voorjaar, jullie ook...?
Op de achtergrond de Tulpenboom (Magnolia) van de buurvrouw, dan de geel bloeiende Kerria en op de voorgrond de Kwee-appelstruik (Chaenomeles), die dit jaar bijzonder veel bloesem draagt. Ik verheug me al op de vele appels die er dan aankomen (voor de gelei)
Onze voortuin is een echte bostuin, aangezien er in het midden een meer dan 40-jarige beuk staat en waaronder niet alle planten willen groeien, maar varens, Helleborus, Longkruid, het Kaukasische vergeet-mij-nietje en de paarse Corydalis (vogeltje-op-kruk) hebben het daar reuze naar de zin.......het Zevenblad trouwens ook, maar die vallen helemaal niet op tussen al het groen.....!
En.......ik heb vanmorgen de eerste bloesem aan de appelboom ontdekt......een maand tevroeg.....! Laten we hopen dat er geen nachtvorst meer gaat komen......


 

4 opmerkingen:

Chris zei

Nou en of ik geniet van het voorjaar! Zo prachtig hoe alles weer uitloopt. Mooi zo'n oude boom, ik ben gek van bomen!
Leuke kaarten maak je weer. Ik zit ook wel op FB, niet zo veel, toch vind ik het bloggen leuker. Neemt ook wel veel tijd, maar toch.

Kiekplaotiesenzo zei

De bovenste kaart vind ik erg mooi. Ik zie in het grijze stukje een vlieger met blauwe staart en rechts het gele gedeelte is voor mij een poes met z,n kop rechts.
Op afstand bekijken......
groetjes van mij.

margaret zei

I do like how you have played with these cards and taken them further. Spring has certainly sprung with your flowers out and looking so nice

Hannie de Beer zei

Natuurlijk geniet ik ook van het voorjaar, geweldig hoe je tuin er al uitziet! Ook je kaarten zijn bijzonder. Echt prachtig! Jammer dat het weer even geleden is je blogberichten. Ik zit niet op Facebook (vind ik persoonlijk te oppervlakkig) maar kijk graag op je blog, en zal altijd reageren!