maandag 5 mei 2014

even geen stoffigs te melden

...en daarom maar wat bloemmigs uit de tuin....
Onze Wisteria (blauwe regen wordt ieder jaar mooier.
Ik blijf maar foto's maken en het ruikt ook nog zo lekker.
Ja ik weet het.......tussen de steentjes moet het nodig opgeschoond worden. Ik ben er druk mee doende, maar krijg het niet in een paar dagen voor elkaar. Er is enkele jaren maar weinig aangedaan en dan opeens lijkt het of het mos explosief gaat groeien. Nou kan ik zelf weinig meer in de tuin doen, omdat de teken mij nog steeds niet ontzien, dus houd ik me met de paadjes bezig.
Maar ook dan lijkt het alsof ze me ""aanvliegen"....ik heb er inmiddels al weer twee gehad.....Hoe is het toch mogelijk dat de één er altijd direkt last van heeft en dat dat bij anderen een zeldzaamheid is....?
Onze sering bloeit dit jaar heel uitbundig en veel vroeger dan andere jaren. Meestal was dat zo rond half mei, met mijn verjaardag. Ik ben bang, dat ie dan al uitgebloeid zal zijn.
Gistermiddag was ik in de gelegenheid om twee van deze terracotta narcissen te kopen. Om de prijs hoefde ik het niet te laten......ze zijn zo leuk, alleen 's winters moeten ze wel naar binnen, i.v.m. de vorst.
Hier staat er ook nog eentje.
Oh ja, dit kaartje heb ik ook nog gemaakt, met gebruik van Titanium gecoate naalden, omdat ik een harde kunststof kaart in de binnenkant gebruik. Maar ik heb het al zover dat de eerste naald al krom gebogen is. Wat is dat toch steeds. Zoals je ziet ging het drie randen goed en toen ben ik kennelijk iets scheef gegaan bij het afwerken met een zigzagsteek en prompt is het mis....Het zijn erg dure naalden, daarom moet ik maar weer een andere methode zoeken om de kaarten af te werken. Hoe doen jullie dat...?

11 opmerkingen:

Lida zei

Wat heerlijk is het toch dat we kunnen genieten van onze tuinen, na het natte voorjaar van vorig jaar dubbel zo fijn!
Wat betreft de naalden, ik zou gewoon jeans naalden gebruiken, die zijn lekker stevig!
Groetjes
Lida
P.S. gave kaart!

Anoniem zei

Leuk je kaart en ja,of de rand erop plakken of een jeansnaald gebruiken.
Maak ook steeds weer foto's in de tuin-kan het niet laten-en maak er dan vaak kaarten van.
Heb een jaar gehad met meer dan 40 teken-vorig jaar Autan gekocht en dat smeer ik op mijn broekspijpen en polsen of jasmouw.Sinds die tijd geen teek meer gehad.
veel tuinplezier!
groetjes,Truus uit Drenthe

tiny zei

Geweldig wat ziet je tuin er mooi uit met die blauwe regen en de seringen. Bij mij is het nog wat kaal, heb ook niet zoveel vaste planten . Weet je wat ik gebruik tegen onkruid en mos tussen de tegels....schoonmaakazijn spuiten als de zon schijnt en het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Teken heb ik zelf geen last van dus ook geen idee wat je er tegen kunt doen.
Je kaart vind ik ook heel mooi, ik denk dat je de kaart beweegt als je naait en omdat het stug spul is trek je de naald zo kapot. Snap je hoe ik dat bedoel??/ Groeten Tiny

Marjan zei

Wat een mooie blauwe regen! Het moet een genot zijn om daar de zon doorheen te zien spelen. Je tuin ziet er sowieso mooi en fleurig uit. Wel een flinke pech voor je dat de teken zo gek op je zijn.......
Groetjes weer

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Wat een heerlijke tuin met zeker een geweldige gouden regen! Je vogelkaartje is erg lief geworden Janny!

Hannie de Beer zei

Wat een pracht tuin, die beeldschone blauwe regen is echt een topper!
Leuke kaart, en ja ik gebruik gewoon stevig papier voor de binnenkant, soms met een dunne plakkatoen erop. Met een vaste cordonrand afwerken .

margaret zei

your garden is looking wonderful, and the wisteria is a real beauty. Love the little card, sorry have on advice about stitching through plastic

Jenny zei

Fijn he, dat alles weer zo uitbundig begint te bloeien.

Kiekplaotiesenzo zei

Een prachtig overzicht janny!

Chris zei

Dat is toch apart, dat jij teken 'aantrekt'. Dat had mijn moeder altijd met vlooien .... Heel vervelend lijkt me dat. Je ben altijd op je hoede.
Maar je tuin ziet er mooi uit, vooral die blauwe regen. Wat is dat toch prachtig.
Leuk kaartje heb je gemaakt!!

Astrid zei

Wat een prachtige mooie tuin. De blauwe regen is ook heel mooi.

Groetjes, Astrid