maandag 7 juli 2014

dat heb ik nog nooit meegemaakt

Dat er iemand op de rest van de reis zit te wachten......maar wel leuk.....
Vandaag dus een stukje verder :
Na het ontbijt rijden we in zuidwestelijke richting en komen o.a. door het prachtige plaatsje Adare, Ierlands mooiste dorp wordt er beweerd en waar we toch zulke leuke huisjes zagen staan. Gelukkig mogen we hier een tijdje rondneuzen en plaatjes schieten. Ook kwamen we nog door Tralee, waar men een lied aan heeft te danken (http://youtu.be/uj9h1Vp5x3c).   
Hoe woest het bergachtige gedeelte er uitziet, zo lieflijk ziet het vlakke land er soms uit. We rijden nu richting het schiereiland en plaatsje Dingle geheten.
Na een paar uurtjes in Dingle (stadje) te hebben gelopen worden we uiteindelijk over twee bootjes verdeeld, want het is de bedoeling dat we "Fungy" op gaan sporen.......
Ja, ja......IK en in een bootje (slechts 22 personen mochten er tegelijk op).......zie je niet dat ik wat wit om de snuffert ben.......lachen doe ik nog net voor de vorm, maar verder.....zit ik stijf tegen de stuurhut aan gedoken.........
Nu weet je nog niet wie er met Fungy wordt bedoeld he........?
Nou dat houden we nog effe geheim, totdat hij in deze Galwaybaai tevoorschijn komt en dat kan best heeeeeeeeeel lang duren.......dat hebben we geweten.....(ik dus)
Totdat.......je had het moeten meemaken, hoe euforisch mensen dan kunnen worden bij het zien van een vin van de staart........... (zie je trouwens ook hoe klein die bootjes zijn......brrrr)

Nou hier is ie dan......., Fungy de dolfijn, die jaren geleden eens met een vissersbootje mee zwom vanuit de Atlantische Oceaan, de Galwaybaai in en nooit meer weg is gegaan. Fungy is nu een toeristenattractie geworden, maar laat mij maar snel weer aan wal......ik heb het wel gezien voor vandaag......! 


6 opmerkingen:

Jenny zei

Jij hebt ook echt niets met water, wat ben je toch ook een schijtert, hahahaha

tiny zei

Ja ik dacht ook al waar blijft de rest, maar wat een leuk uitstapje, ik vind het geweldig, een dolfijn in levende lijve in de zee, prachtig toch. De bootjes zijn inderdaad klein, en je bent heelhuids weer gekomen. Maar moedig dat je toch mee bent gegaan. Ben benieuwd wat je nog meer beleefd hebt. Groetjes Tiny

Truus zei

Och arme jij! Ben ook geen held hoor op zo'n klein bootje-heb ze gezien in Dingle,dus weet hoe ze er uit zien.
Op ITV vorig jaar een serie gezien waar de dolfijn ook te zien was.
Mooie foto heb je boven je blog staan!
Nu op naar Killarney???
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Hannie de Beer zei

Spannend hoor! Ik zou het ook niet zo hebben op zo'n klein bootje. Je hebt het in elk geval overleefd!

Joke zei

Dapper dat je het toch hebt gedaan. Het was vast de moeite waard. Zo'n dolfijn in het echt zien, geweldig!
Prachtige reis!

marjolijn zei

Wat een prachtige reis. Ik ben helemaal verliefd op Ierland. Moet je ook nog naar Illnacullen? Een prachtig bloemeneiland daar in de buurt. Veel plezier nog.