dinsdag 8 juli 2014

Ik heb het beloofd.....

dus daar gaan we weer, de poort van ons nieuw hotel nabij Killarney, uit......dit is ons uitzicht vanuit ons hotelkamer voor drie dagen en nachten. Het betreft een soort van resort, waar we op een avond ook maar eens zijn gaan kijken en vonden er prachtige borders in het park. Alleen had ik toen geen fototoestel bij me......Jammer ! Dat het al die tijd al prachtig weer is geweest, heb je waarschijnlijk aan de foto's wel al gemerkt. Ierland beleefde een hittegolf in de tijd dat wij er waren.......Maxima tot 27 graden......wat ""alle depressies komen vanuit Ierland....?"

We rijden vanmorgen dus naar het meer van Lough Leane (Killarney Lakes), 
waaraan Ross Castle ligt. Nee, we gaan het niet van binnen bekijken, want je raad het nooit......
jawel....we gaan een boottocht maken over dit meer, met zijn prachtige oevers, vol met Rhododendrons....... Dit keer varen we niet met zo'n klein bootje als de vorige dag, maar meer van het type rondvaartboot uit de Amsterdamse grachten......geen centje pijn dus, totdat ze vertellen dat het meer 22 km diep is.......tja.....wie heeft deze reis toch uitgezocht....?
Na anderhalf uur varen stappen we van de boot in een koets.....eindelijk weer met de voetjes op vaste wal....en maken een rit met de Jaunting-car door het Nationaal Park, om vervolgens naar
de Torc-waterval te gaan.
 's Middags brengen we een bezoek aan Muckross House....hier heb ik geen foto van maar gelukkig heeft Minno dit aan het papier toevertrouwd.
Onder deze immense boom zat hij te tekenen, terwijl ik heerlijk door het park dwaalde....
...op zoek naar leuke beplanting uiteraard.
's Avonds hadden we een leuke show in het uitgaanscentrum van Killarney, van de Ierse Folk and Dancegroup "Celtic Steps" en wederom geen foto's gemaakt......
Maar deze video kun je naar hartelust bekijken, want dit hebben wij ook gezien.

9 opmerkingen:

Kiekplaotiesenzo zei

Je hebt heel wat moois gezien tijdens de rondreis Janny en wederom prachtige foto's.

tiny zei

Nooit geweten dat Ierland zo mooi was. Prachtige foto's en inderdaad hadden jullie heel mooi weer.

tiny zei

Heb even genoten van je video prachtige muziek en dat dansen......schitterend.

Truus zei

Oh ja,weet precies welk hotel dit is-leuk!!! En de andere plaatsen ook geweest,al plenste het toen we bij Muckross House waren.
Kan jammer genoeg de video niet bekijken.Waar waren jullie nog meer?
Mooie foto's weer Janny en ook de tekening.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Marjan zei

Je doet me niet alleen een plezier met je reisverslag en de foto;s, maar dit keer doe je me zelfs een enórm plezier met de link naar het YouTubefilmpje! Het dansen vind ik geweldig, maar mijn meeste interesse ging naar de dame die trekharmonica speelde! Ik heb er van genoten, heerlijk, dank je wel Janny!
Groetjes weer

Hannie de Beer zei

Prachtig land wat ik alleen op films heb gezien, maar jou verhalen brengen het meer tot leven!
Dank je.

margaret zei

so good that you are enjoying your trip to Ireland, I have only been to Dublin and Belfast when I was working at the stitching shows, maybe I will get to visit again but will need a passport first

marjolijn zei

Ik krijg heimwee van al je verhalen!

Karin zei

Prachtig Janny, heb ook genoten van het filmpje.