maandag 14 juli 2014

Ring of Kerry


                                             
Op dag 7 van de rondreis, reden we samen met een, van oorsprong Nederlandse gids, Pim genaamd, de welbekende "Ring of Kerry", met prachtige uitzichten en stops. Deze route is 179 km lang.
Pim woont al 18 jaar in Ierland en vertelde, thuis geen waterleiding te hebben. Het water wordt door middel van een pomp uit de grond gehaald of door het regenwater op te vangen. Op het platteland van Ierland komt dit nog heel vaak voor, omdat het erg moeilijk is een waterleidingsysteem aan te leggen in het berggebied. 
Zoals ik al vertelde is er op dat moment al meer dan een week geen regen gevallen. Pim had zich die morgen dus ook niet kunnen douchen, bij gebrek aan het benodigde water. Iets wat wij ons nog amper voor kunnen stellen.
Onderweg, ergens in de buurt van Moll's Gap bezochten we een schapenfarm, waar de familie Kissane al zo'n 150 jaar schapen houdt.
Het gaat hier om zo'n duizend schapen en ongeveer 20 Bordercollies. De schapen lopen normaliter in de bergen en worden eens per jaar (in de zomer) naar de farm gedreven door de Bordercollies, om daar geschoren en ingeënt te worden tegen allerlei ziektes.


Denk niet dat het winstgevend beroep is, daarom geeft men ook rondleidingen en demonstraties. Een schaap wordt in een tijdsbestek van 2 tot 3 minuten geschoren........ Tevens kun je er voor € 50,-- een schaap adopteren. (sommige foto's komen van Internet).
Natuurlijk kunnen we niet genoeg krijgen van de prachtige uitzichten zo her en der. Deze plek heet "The Ladies View", als we aankomen zien we dan ook dat we niet de enigen zijn. Er staan er al drie busladingen........ Voor meerdere info over de "Ring of Kerry" zie hier.

's Avonds na het diner, worden we verrast door een (jongeren)-groep Ierse muzikanten, die ons de gehele avond van zang en dans laten genieten. 


4 opmerkingen:

tiny zei

Wat een prachtige vergezichten, en inderdaad voor ons niet voorstelbaar geen water om te douchen. Geniet van je verslag vind het een prachtig land. Groetjes Tiny

Truus zei

Mooie tocht is dit-heb er toen ook zo van genoten.Ook nog het winkeltje bezocht bij Mol's Gap?
Waar wij logeerden,hadden ze ook een pomp voor het water.
heerlijk om al deze bekende plekjes weer te zien.Ierse muziekgroepen hebben wij helaas niet gezien/bezocht.
Waar zijn jullie nog meer geweest?
groetjes,Truus uit Drenthe

Hannie de Beer zei

Prachtig de natuur, ik denk dat je door de foto's weer na zit te genieten!

Johanna Faber zei

Kan me voorstellen dat jullie genoten hebben wat een heerlijke reis

Groetjes uit Zweden