dinsdag 8 juli 2014

twee nieuwe viltkaarten laten zien

Zodat je weet dat ik ook nog met andere zaken bezig ben.........gepuncht en geborduurd......en ik heb iets nieuws uitgeprobeerd om de kaarten wat dunner te maken. Sinds lange tijd gebruikte ik een kunststof -én een kartonnen kaart voor de achterkant. Daarop knapten dan ook enorm veel naalden stuk. Voor bovenstaande kaarten gebruikte ik als tussenvulling Fast-2-Fuse (om het borduren te vereenvoudigen) met een stukje canvas schildersdoek (Xenos-A4tjes)  als achterkant. Ik heb het weliswaar niet gestreken, maar het voelt wel soepel aan. Wat gebruiken jullie als tussenvulling en achterkant....? 

6 opmerkingen:

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Hoi Janny, mooie kaarten heb je weer gemaakt.
Ik gebruik als tussenvulling een dun kartonnetje die ik net iets kleiner knip dan de kaart en daardoor heb ik geen last van kapotte naalden. Als achterkant gebruik ik gewoon een lapje stof al dan zelf geverfd, Ik probeer dan ook nog altijd een stofje te vinden passend in kleur bij de viltkaart.
Groet Thea

joke hardenbol zei

Mooie kaarten weer Janny.Ik gebruik als basis meestal commercieel vilt en plak als het af is het geheel op een dubbele kaart, dus ik heb geen tussenvulling en versteviging nodig.

Truus zei

Mooie kaarten heb je gemaakt Janny--warm van kleur.
Zelf maak ik niet van deze kaarten,maar zat te denken-kun je als je voorkant klaar hebt,een stofje tegen de achterkant maken en de onderkant open laten. Dan kun je er een dun stukje kaartkarton inschuiven voor de stevigheid en het naadje met de hand dichtnaaien/lijmen.
Weet niet of je hier wat aan hebt.
Succes
groetjes,Truus uit Drenthe
ps volgende keer wel weer Ierland? Ben zo nieuwsgierig hoe jij Ierland hebt ervaren!

Hannie de Beer zei

Wat zijn ze mooi! Ikzelf gebruik dunne hobb's of bamboevulling en later plak ik er een stevig papier achter. Succes met jou manier!

Dorothé zei

Zoals altijd val ik weer in katzwijm voor je mooie kaarten.

margaret zei

lovely cards, sorry have never made cards like this, only hardanger ones etc that you put in bought cards.