woensdag 10 september 2014

kleine werkjes

In deze streken is er ieder jaar wel ergens een landbouwtentoonstelling.
 Er worden dan wagens voor de optocht in elkaar gezet. De versiering moet zoveel mogelijk met natuurlijke producten gebeuren, zoals grassen en granen. De bogen over de weg worden vaak gevlochten van coniferengroen. Het hele dorp doet geheimzinnig,  over waar men als buurt mee bezig is. Een gezellige tijd onderling, wat de samenhang bevordert. Dan is er natuurlijk een onderlinge competitie van de Buurtverenigingen, om de zaak zo mooi mogelijk te maken, waarmee je punten kunt verdienen.  Eén keer per acht jaar word je als dorp geacht deze tentoonstelling te organiseren. Bij ons heet het dan de Zuidenveldtentoonstelling en wij zijn in 2015 aan de beurt voor de organisatie. Je kunt begrijpen, dat het één en ander veel geld gaat kosten voor de Buurtverenigingen en dat heeft men vaak niet in kas. Daarom is het zaak om in het voorliggend jaar al vast te beginnen met de inzameling. Onze buurt maakt er o.a. een Fair van, waar buurtgenoten hun zelfgemaakte spullen kunnen verkopen,  de opbrengst gaat uiteraard naar  de vereniging.
Ik maak van restjes vilt, bovenstaande figuren, die met een sleutelring aan een tas bevestigd kunnen worden. Eentje is er inmiddels al verkocht, ze mag het komen halen op 27 september wanneer de Fancy Fair gehouden wordt. 

5 opmerkingen:

Johanna Faber zei

Wat zijn ze leuk Janny
Groetjes uit Zweden

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Leuke uiltjes en harten heb je gemaakt, fijn dat de buurt zo samen werkt.
Groet Thea

Tony zei

Hallo Janny. Hele leuke uiltjes en harten heb je gemaakt. Ik maak ook altijd graag kleine dingen.Groetjes Tony

tiny zei

Wat een fleurige uiltjes en hartjes heb je gemaakt. Leuk idee om die dan op de fair voor de buurtvereniging te verkopen. Groetjes Tiny

Hannie de Beer zei

Leuk de uiltjes en hartjes. Een goed initiatief zo'n tentoonstelling en verkoopmarkt!