vrijdag 28 november 2014

de geboorte van

......... onze derde kleinzoon, alweer veertien dagen geleden, hield mij toch wel bezig de laatste tijd. Dan is het niet gemakkelijk je gedachten te bepalen bij een te maken receptenquiltje. 

Zes jaar geleden maakten wij een excursiereis naar Sardinië en Corsica en op dit eiland aten wij op een dag een maaltijdsoep, waarvan ik de ingrediënten zoveel mogelijk onthield, vooral omdat het zo lekker was. Thuis maakte ik er mijn eigen versie van en verdraaid, het smaakte ongeveer als tijdens die vakantie. Daarom heb ik het altijd "mijn Corsicaanse soep" genoemd.
De zee rondom het eiland, maakte ik van stroken en bedekte dat met zwarte tule, waarna ik alles vastzette. Het Eiland Corsica knipte ik uit een typisch Franse stof (met daarachter Vliesofix). 

6 opmerkingen:

joke zei

Gefeliciteerd met je kleinzoon! En ik zal de soep ook eens proberen ;-)

margaret zei

a great piece you have created here from your holiday memories

Hannie de Beer zei

Prachtig zoals je quiltje hebt gemaakt met de toepasselijke ondergrond en Corsica in stof! Heel goed ,en ook gefeliciteerd met je kleinzoon!

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Mooie quilt heb je gemaakt, ik heb deze samen met een vriendin "bestudeerd" we waren benieuwd hoe je de achtergrond had gemaakt,heb je tule gebruikt ?
Gefeliciteerd met je 3e kleinzoon, toch altijd weer een wonder.
Groet Thea

Marjan zei

Gefeliciteerd met je kleinzoon!
Ook al is hij niet de eerste, het blijft toch heel bijzonder, ik hoop dat hij je heel veel mooie momenten gaat brengen.
Wat heb je een prachtig Corsicaquiltje gemaakt: leuk die tule over het water heen, het geeft het wat extra luchtigs en het eiland in toepasselijke soepkleuren maakt het helemaal af!
Groetjes weer

Dorothé zei

Een derde prinsje erbij, wat een feest, dik genieten. Jouw soep ga we zeker een keertje proberen en dan denk ik daarbij aan dat superzonnige eilandquiltje dat je hebt gemaakt.