vrijdag 14 maart 2014

Toch weer een quilt(je)....?

Tijdens de Open Atelierdagen in de gemeente Coevorden, kwam ik ook weer eens kijken bij één van mijn eerste quiltleraressen, Karin van Gijtenbeek (haar site staat onder Benneveld/de Kapschuur bij de Open Atelierdagen). Zij werkt ook (net als ik) met lekker felle kleurtjes. Misschien heb ik dit ooit van haar overgenomen, je weet maar nooit. Tijdens die atelierdagen toonde ze ook versneden oudere quilts, waarvan ze weer nieuwe had gemaakt. We komen hierover aan de praat en zij toonde mij dit boek, wat haar uitgangspunt was geweest:
Dit sprak mij erg aan en zoals je ziet heb ik het boek inmiddels van het Quiltersgilde geleend.
Het principe is, dat je het snijden en meten loslaat......geen lineaal gebruikt, maar de repen stof met de vrije hand snijd. Niks hoeft er recht, alleen de randen goed tegen elkaar leggen bij het naaien, ook al is het zo scheef als de Toren van Pisa.
Je kan je lap vervolgens weer doorsnijden (ook zonder lineaal) om er een ander kleurtje in aan te brengen......(dit is mijn eerste lap en toen waren de toegevoegde strepen nog wel erg breed, kan kleiner dus) Eigenlijk kun je dat net zo vaak doen, als je het nodig vindt)
Ik was te snel met het versnijden,want ik dacht weer in kaartvorm........
daarna weer snel een andere lap genaaid en toe ik er een contrasterende stof bijzocht
dacht ik dat deze kleur geel ook wel heel mooi zou passen als ondergrond voor mijn blokken. (het geel komt niet zo mooi over op de foto,  in het echt is het intenser van kleur). Dit is een hele mooie methode om van je restlapjes af te komen, bovendien werkt het heel relaxed, immers je hoeft niet na te denken over breedte en lengte. Het boek heb ik nog drie weken te leen, mocht je het ook willen lenen bij de Bibliotheek van het Quiltersgilde............


 

zondag 2 maart 2014

Hartenkaarten....

Omdat ik voor de Fibermailgroep toch een harten kaart moest maken, maakte ik er gelijk maar twee, ook eentje voor een vriendin, die 65 jaar is geworden. Dat is deze dus......
Jeanette krijgt dan deze kaart toegestuurd. Zelfde idee, maar net even anders......
Deze heb ik ook nog aan de voorraad toegevoegd. Het lijkt alsof ik er al heel wat in voorraad heb, maar niets is minder waar......er wordt regelmatig het één en ander verstuurd.