woensdag 28 mei 2014

stempelen en geverfde Vliesofix

De ondergrond van dit stukje stof had ik al heel lang liggen en wist eigenlijk niet wat ermee te doen. Ik had het gestempeld met gebruikmaking van het wortelstuk van bleekselderij. Dan krijg je mooie roosjes, had ik ergens gelezen.......dat is helemaal juist, maar wat moet je er dan vervolgens mee....? Gisteren kreeg ik de ingeving om het geverfde Vliesofix in kleine deeltjes te scheuren en dat op de stof te strijken. De machinestiksels maken het beeld compleet......Soms lijkt het zo eenvoudig....!

dinsdag 27 mei 2014

encaustic

na de jurk ook nog even een kaartje......af en toe doe ik ook nog iets met de encaustic krijtjes......hier heb ik de gemaakte kaart gestreken op een wit katoenen stof en vervolgens met stiksels op de machine bewerkt.....

we blijven in stijl met patchworkstof

Onze schoondochter was samen met haar zus aan deze jurk begonnen, maar al ras kwamen er probleempjes opduiken, waar zij samen niet uit kwamen. Nou ja dan is er maar één mogelijkheid: schoonmama.......
Dit type jurk had ik ook nog nooit gemaakt, maar met enig denkwerk ben ik er toch uitgekomen. (Het is een Russisch patroon, vertaald in het Engels, dan is terugvertalen ook geen optie).
De rok zit er nu nog met een rijgdraad aan vast, er moet eerst gepast worden, als laatste moet de rits er dan nog in en de knopen aangenaaid.

zondag 25 mei 2014

vervolg

Waar was ik ook al weer gebleven.....?
Deze is van Hannie, ook zij heeft heeft stukjes bewerkte Tyvek toegevoegd......leuke combinatie !
Je hebt natuurlijk wel al gemerkt dat ik de kaarten op alfabet plaats, maar ik was die van Gerrie vergeten....een combinatie van stof en organza......
Ine gebruikte veel bling-blingstof.....


Marijke maakte gebruik van een wegknip-techniek.

Marjoleine heeft de kleurtjes gemarkeerd met steekjes...een heel bijzonder kaartje vind ik.
Dit kaartje van Nadia spreekt voor zich dacht ik. Het lijkt mij dat de cirkels gestempeld zijn.

De volgende lading krijg je binnenkort te zien.

vrijdag 23 mei 2014

Gekregen verjaardagskaarten

Als je zelf niks te melden hebt is het leuk dat je werk van anderen in het zonnetje kan zetten. Al deze kaarten zijn gemaakt door de Fibermailleden, die in principe kaarten sturen zonder envelop, zodat de stempel van de post er goed zichtbaar op is. 
Dit borduurwerk kreeg ik van Anita.
Aty gebruikte geverfde Vliesofix naar mijn idee, wat zij met stikwerk versierde.
Bernadette koos voor een fleurig snijwerkje.
Conny deed aan stempelen, verven en versieren.
Ellen maakte gebruik van Mixed Media........
....zo ook deed Gerda, het lichblauw geverfde middenstuk is Tyvek......

(wordt vervolgd)


maandag 12 mei 2014

kaarten aanvullen

Zondag hebben we onze eerste Kunstmarkt hier in de buurt, n.l. in Emmercompascuum.......zegt jullie deze naam iets......jammer, want dat betekent dat ik jullie daar niet zal zien haha.....Het is een Veenkoloniaal streekdorp, maar we willen het daar ook eens proberen, je weet maar nooit....! Hoop dat het weer een beetje meezit, er is hier al zoveel water gevallen, het lijkt wel "kraantjelek".......!
Deze kaart heb ik gemaakt met voeringstof, gepunchte wol en zijde op krimpvlies. Hij was wat saai van kleur geworden, maar met wat geverfde Tyvek, kraaltjes en een kanten bloem, mag het er best wel zijn.
Een ietwat simpeler kaart (het hoeft ook niet altijd moeilijk te zijn toch..?), gemaakt met Vliesofix en geverfde vliesofix. Deze ligt klaar voor verzending aan iemand van de Fibermailgroep.

maandag 5 mei 2014

even geen stoffigs te melden

...en daarom maar wat bloemmigs uit de tuin....
Onze Wisteria (blauwe regen wordt ieder jaar mooier.
Ik blijf maar foto's maken en het ruikt ook nog zo lekker.
Ja ik weet het.......tussen de steentjes moet het nodig opgeschoond worden. Ik ben er druk mee doende, maar krijg het niet in een paar dagen voor elkaar. Er is enkele jaren maar weinig aangedaan en dan opeens lijkt het of het mos explosief gaat groeien. Nou kan ik zelf weinig meer in de tuin doen, omdat de teken mij nog steeds niet ontzien, dus houd ik me met de paadjes bezig.
Maar ook dan lijkt het alsof ze me ""aanvliegen"....ik heb er inmiddels al weer twee gehad.....Hoe is het toch mogelijk dat de één er altijd direkt last van heeft en dat dat bij anderen een zeldzaamheid is....?
Onze sering bloeit dit jaar heel uitbundig en veel vroeger dan andere jaren. Meestal was dat zo rond half mei, met mijn verjaardag. Ik ben bang, dat ie dan al uitgebloeid zal zijn.
Gistermiddag was ik in de gelegenheid om twee van deze terracotta narcissen te kopen. Om de prijs hoefde ik het niet te laten......ze zijn zo leuk, alleen 's winters moeten ze wel naar binnen, i.v.m. de vorst.
Hier staat er ook nog eentje.
Oh ja, dit kaartje heb ik ook nog gemaakt, met gebruik van Titanium gecoate naalden, omdat ik een harde kunststof kaart in de binnenkant gebruik. Maar ik heb het al zover dat de eerste naald al krom gebogen is. Wat is dat toch steeds. Zoals je ziet ging het drie randen goed en toen ben ik kennelijk iets scheef gegaan bij het afwerken met een zigzagsteek en prompt is het mis....Het zijn erg dure naalden, daarom moet ik maar weer een andere methode zoeken om de kaarten af te werken. Hoe doen jullie dat...?