dinsdag 22 juli 2014

al gezien...?

Had ik jullie deze "sokkeberen" al laten zien.....? Dacht het niet he...?

Toch prachtige objecten, die schaapjes.....

maandag 21 juli 2014

Dublin

Onze laatste volledige dag in Ierland ging naar Dublin, waar we eerst een tour met de bus door de stad maakten.
Hier zie je de St.Patrick's kathedraal
met ernaast de lange eregalerij voor alle schrijvers, die in Dublin gewoond hebben.
maar natuurlijk werd er ook de verscheidenheid in voordeuren 


en woningen bekeken. We bevinden ons dan wel in het rijke zuiden van Dublin, dat betekent ten zuiden van de rivier "de Liffey".


Tevens maakten wij een rit door het welbekende Phoenix Park, dat is gelegen in het centrum van Dublin. Met een oppervlakte van bijna 7 vierkante kilometer is het een van de grootste stedelijke parken van Europa. Phoenix Park werd oorspronkelijk aangelegd als koninklijk jachtpark, en werd in 1747 opengesteld voor publiek. Nog steeds zijn er wilde dieren te vinden, waaronder herten. Naast de Dublin Zoo bevind zich ook het Ashton Castle binnen de omheining van het park, evenals de woning (paleis) van de Ierse president. Bovenstaande foto's laat je zien dat ook hier mijn hart weer kon ophalen aan een schitterende tuin, wat hier ligt. 

Onderweg, tijdens de toer, hadden wij al lang opgemerkt dat er langs de hekken van het Stephens Greenpark een kunstmarkt gaande was en we konden dan eigenlijk ook niet wachten om er naar toe te gaan.
Maar niet alleen dat, ook deze kleurrijke bussen trok onze aandacht.......
.....evenals deze mooie fiacre's.........wat is de wereld toch mooi als de zon schijnt. Bij een regenachtige dag, had dit alles er veel anders uitgezien.......!
Voor het diner gingen we aan het eind van de middag natuurlijk terug naar ons hotel, maar voor 's avonds hadden we een bezoek aan de Temple Bar wijk geboekt, waar je ook weer prachtige plaatjes kon schieten doordat het weer zo geweldig meezat. Deze wijk is bekend om zijn uitgaansleven.......

...en straatartiesten............
......maar natuurlijk ook om zijn "Temple Bar", waar wij een lekkere Guinness-bier namen.
In iedere bar was live-muziek te horen, al was het niet altijd Iers, daar hebben we echt naar moeten zoeken. Nu zul je denken dat het die avond wel heel laat is geworden, maar niets is minder waar, want de volgende morgen was het weer vroeg op, voor onze terugreis naar Engeland (Holeyhead), waar we nabij Londen de laatste overnachting hadden. Dit zijn de wat mindere dagen van een reis, maar het hoort erbij. Met de boot maakten wij dit keer de overtocht,  van Dover naar Calais en toen zat deze prachtige reis er weer op. Iets om lang over te kunnen vertellen en na te genieten......!!

dinsdag 15 juli 2014

weer richting Dublin

Vanuit Killarney rijden we vandaag weer terug in de richting van Dublin. We komen door de graafschap Tipperary (bekend om zijn lied: Its a long way to Tipperary). 
Onderweg doen we "the Rock of Cashel" aan, een ruïne, van een omvangrijk middeleeuws complex, gebouwd met een kasteel, kathedraal en een ronde toren.
...en wat uiteraard weer aan het papier moest worden toevertrouwd.........

Hier boven heb je ook weer een prachtig uitzicht over het landschap.........


...maar ook beneden in het dorp kom je heus wel aan je trekken....zo kleurrijk als het hier is.....
Ja......we missen onze katten toch wel een beetje, het is net of deze op ons zit te wachten....
....natuurlijk moet ie geaaid worden.......
Aan het eind van de middag arriveren wij in ons hotel, nabij de stad Dublin......

maandag 14 juli 2014

Ring of Kerry


                                             
Op dag 7 van de rondreis, reden we samen met een, van oorsprong Nederlandse gids, Pim genaamd, de welbekende "Ring of Kerry", met prachtige uitzichten en stops. Deze route is 179 km lang.
Pim woont al 18 jaar in Ierland en vertelde, thuis geen waterleiding te hebben. Het water wordt door middel van een pomp uit de grond gehaald of door het regenwater op te vangen. Op het platteland van Ierland komt dit nog heel vaak voor, omdat het erg moeilijk is een waterleidingsysteem aan te leggen in het berggebied. 
Zoals ik al vertelde is er op dat moment al meer dan een week geen regen gevallen. Pim had zich die morgen dus ook niet kunnen douchen, bij gebrek aan het benodigde water. Iets wat wij ons nog amper voor kunnen stellen.
Onderweg, ergens in de buurt van Moll's Gap bezochten we een schapenfarm, waar de familie Kissane al zo'n 150 jaar schapen houdt.
Het gaat hier om zo'n duizend schapen en ongeveer 20 Bordercollies. De schapen lopen normaliter in de bergen en worden eens per jaar (in de zomer) naar de farm gedreven door de Bordercollies, om daar geschoren en ingeënt te worden tegen allerlei ziektes.


Denk niet dat het winstgevend beroep is, daarom geeft men ook rondleidingen en demonstraties. Een schaap wordt in een tijdsbestek van 2 tot 3 minuten geschoren........ Tevens kun je er voor € 50,-- een schaap adopteren. (sommige foto's komen van Internet).
Natuurlijk kunnen we niet genoeg krijgen van de prachtige uitzichten zo her en der. Deze plek heet "The Ladies View", als we aankomen zien we dan ook dat we niet de enigen zijn. Er staan er al drie busladingen........ Voor meerdere info over de "Ring of Kerry" zie hier.

's Avonds na het diner, worden we verrast door een (jongeren)-groep Ierse muzikanten, die ons de gehele avond van zang en dans laten genieten. 


woensdag 9 juli 2014

In de Ierse stemming gemaakt

We zagen ze overal, dus dan wordt je er mee besmet, deze "sokkeberen", zoals de chauffeur ze noemde........!
Ook een traditioneel huisje met dezelfde "sokkeberen" ervoor.....
Beide kaarten zijn gepuncht op de machine.

dinsdag 8 juli 2014

Ik heb het beloofd.....

dus daar gaan we weer, de poort van ons nieuw hotel nabij Killarney, uit......dit is ons uitzicht vanuit ons hotelkamer voor drie dagen en nachten. Het betreft een soort van resort, waar we op een avond ook maar eens zijn gaan kijken en vonden er prachtige borders in het park. Alleen had ik toen geen fototoestel bij me......Jammer ! Dat het al die tijd al prachtig weer is geweest, heb je waarschijnlijk aan de foto's wel al gemerkt. Ierland beleefde een hittegolf in de tijd dat wij er waren.......Maxima tot 27 graden......wat ""alle depressies komen vanuit Ierland....?"

We rijden vanmorgen dus naar het meer van Lough Leane (Killarney Lakes), 
waaraan Ross Castle ligt. Nee, we gaan het niet van binnen bekijken, want je raad het nooit......
jawel....we gaan een boottocht maken over dit meer, met zijn prachtige oevers, vol met Rhododendrons....... Dit keer varen we niet met zo'n klein bootje als de vorige dag, maar meer van het type rondvaartboot uit de Amsterdamse grachten......geen centje pijn dus, totdat ze vertellen dat het meer 22 km diep is.......tja.....wie heeft deze reis toch uitgezocht....?
Na anderhalf uur varen stappen we van de boot in een koets.....eindelijk weer met de voetjes op vaste wal....en maken een rit met de Jaunting-car door het Nationaal Park, om vervolgens naar
de Torc-waterval te gaan.
 's Middags brengen we een bezoek aan Muckross House....hier heb ik geen foto van maar gelukkig heeft Minno dit aan het papier toevertrouwd.
Onder deze immense boom zat hij te tekenen, terwijl ik heerlijk door het park dwaalde....
...op zoek naar leuke beplanting uiteraard.
's Avonds hadden we een leuke show in het uitgaanscentrum van Killarney, van de Ierse Folk and Dancegroup "Celtic Steps" en wederom geen foto's gemaakt......
Maar deze video kun je naar hartelust bekijken, want dit hebben wij ook gezien.

twee nieuwe viltkaarten laten zien

Zodat je weet dat ik ook nog met andere zaken bezig ben.........gepuncht en geborduurd......en ik heb iets nieuws uitgeprobeerd om de kaarten wat dunner te maken. Sinds lange tijd gebruikte ik een kunststof -én een kartonnen kaart voor de achterkant. Daarop knapten dan ook enorm veel naalden stuk. Voor bovenstaande kaarten gebruikte ik als tussenvulling Fast-2-Fuse (om het borduren te vereenvoudigen) met een stukje canvas schildersdoek (Xenos-A4tjes)  als achterkant. Ik heb het weliswaar niet gestreken, maar het voelt wel soepel aan. Wat gebruiken jullie als tussenvulling en achterkant....? 

maandag 7 juli 2014

dat heb ik nog nooit meegemaakt

Dat er iemand op de rest van de reis zit te wachten......maar wel leuk.....
Vandaag dus een stukje verder :
Na het ontbijt rijden we in zuidwestelijke richting en komen o.a. door het prachtige plaatsje Adare, Ierlands mooiste dorp wordt er beweerd en waar we toch zulke leuke huisjes zagen staan. Gelukkig mogen we hier een tijdje rondneuzen en plaatjes schieten. Ook kwamen we nog door Tralee, waar men een lied aan heeft te danken (http://youtu.be/uj9h1Vp5x3c).   
Hoe woest het bergachtige gedeelte er uitziet, zo lieflijk ziet het vlakke land er soms uit. We rijden nu richting het schiereiland en plaatsje Dingle geheten.
Na een paar uurtjes in Dingle (stadje) te hebben gelopen worden we uiteindelijk over twee bootjes verdeeld, want het is de bedoeling dat we "Fungy" op gaan sporen.......
Ja, ja......IK en in een bootje (slechts 22 personen mochten er tegelijk op).......zie je niet dat ik wat wit om de snuffert ben.......lachen doe ik nog net voor de vorm, maar verder.....zit ik stijf tegen de stuurhut aan gedoken.........
Nu weet je nog niet wie er met Fungy wordt bedoeld he........?
Nou dat houden we nog effe geheim, totdat hij in deze Galwaybaai tevoorschijn komt en dat kan best heeeeeeeeeel lang duren.......dat hebben we geweten.....(ik dus)
Totdat.......je had het moeten meemaken, hoe euforisch mensen dan kunnen worden bij het zien van een vin van de staart........... (zie je trouwens ook hoe klein die bootjes zijn......brrrr)

Nou hier is ie dan......., Fungy de dolfijn, die jaren geleden eens met een vissersbootje mee zwom vanuit de Atlantische Oceaan, de Galwaybaai in en nooit meer weg is gegaan. Fungy is nu een toeristenattractie geworden, maar laat mij maar snel weer aan wal......ik heb het wel gezien voor vandaag......!