zaterdag 20 september 2014

een oudje....


Heb ik jullie dit al eens laten zien ? Ik kan het niet terugvinden op de Blog, dus ik denk het niet.
Dit was ooit een kikker in Paper-piecing patroon en omdat ik er niet tevreden over was heb ik het na lang beraad versneden....Iets wat mijn quiltvriendinnen verafschuwden......zo iets doe je toch niet...... ! Je hebt er ook niets aan als het niet dat is geworden wat je voor ogen had.
Nu zit het ingelijst en hangt het af en toe bij toerbeurt in de kamer.

donderdag 18 september 2014

Eerste receptenquiltje voor.....

Rieky van de Yahoogroep "Fibermail".
Met aan de achterkant het recept van heerlijke Pompoensoep.


 In mijn beleving heeft die soep altijd met de hekserij te maken.......vandaar de heks die in een pan met soep staat te roeren. Meestal zijn dat nachtelijke taferelen, daarom is het quiltje ook wat aan de donkere kant. Afmeting : A4-formaat.

woensdag 10 september 2014

kleine werkjes

In deze streken is er ieder jaar wel ergens een landbouwtentoonstelling.
 Er worden dan wagens voor de optocht in elkaar gezet. De versiering moet zoveel mogelijk met natuurlijke producten gebeuren, zoals grassen en granen. De bogen over de weg worden vaak gevlochten van coniferengroen. Het hele dorp doet geheimzinnig,  over waar men als buurt mee bezig is. Een gezellige tijd onderling, wat de samenhang bevordert. Dan is er natuurlijk een onderlinge competitie van de Buurtverenigingen, om de zaak zo mooi mogelijk te maken, waarmee je punten kunt verdienen.  Eén keer per acht jaar word je als dorp geacht deze tentoonstelling te organiseren. Bij ons heet het dan de Zuidenveldtentoonstelling en wij zijn in 2015 aan de beurt voor de organisatie. Je kunt begrijpen, dat het één en ander veel geld gaat kosten voor de Buurtverenigingen en dat heeft men vaak niet in kas. Daarom is het zaak om in het voorliggend jaar al vast te beginnen met de inzameling. Onze buurt maakt er o.a. een Fair van, waar buurtgenoten hun zelfgemaakte spullen kunnen verkopen,  de opbrengst gaat uiteraard naar  de vereniging.
Ik maak van restjes vilt, bovenstaande figuren, die met een sleutelring aan een tas bevestigd kunnen worden. Eentje is er inmiddels al verkocht, ze mag het komen halen op 27 september wanneer de Fancy Fair gehouden wordt. 

vrijdag 5 september 2014

Time out voorbij...

Je zult gemerkt hebben dat er hier niet zoveel gedaan werd aan het maken van iets "stoffigs" in de laatste maanden. Als het echt mooi weer is ben ik liever buiten. Bovendien kon ik teren op mijn voorraadje kaarten, maar nu moest ik weer aan de slag. De verjaardagslijst van de twee groepen geven aan, dat er weer iets verstuurd moet worden. 
Het zijn niet echt hoogstandjes geworden, maar ik heb weer een begin kunnen maken. Ach en vrolijk zijn ze ook wel geworden, dacht ik. Daarnaast heb ik me ook ingeschreven bij de Fibermailgroep om receptenquiltjes te maken. A-4tjes met het recept achterop. De voorkant moet enigszins aangeven wat het recept achterop vermeld. Kan nog een hele klus worden......!