dinsdag 6 januari 2015

Beloofd is beloofd...

Wie er geen zin heeft, slaat het maar over.....
Onze Kerstreis naar Tirol......als je de afgelopen dagen het skieën hebt gevolgd, zul je het misschien ook herkennen. Een uitzicht over de stad Innnsbrück
Ook de stad met het "Gouden dak". We bezochten er de Kerstmarkt, niet van die lange rijen, maar echt kleine marktjes in het centrum van de stad.
En natuurlijk gingen we ook voor de sneeuw, maar verder dan dit kwamen we niet de eerste dagen. 
En dan dit : een bloeiende boom.........., midden in de winter........ja ja, als je dichter bij kwam zag je dat het "kunst" was......dit soort dingen, daar kan ik altijd om lachen.....
De derde dag naar Salzburg, waar we 11 jaar geleden ook al eens waren. Deze paardengalerij konden we ons nog haarfijn herinneren.....
Ook hier de gezellige Kerstmarkt bezocht natuurlijk. 
Het slot bovenop de berg hadden we destijds al eens bekeken.
Wel gingen we de volgende dag mee op excursie naar het slot "Herrenchiemsee". Dit is een foto van internet en in de zomer gemaakt zo te zien.
In de winter ziet het er echt veel anders uit. De fonteinen zijn allen ingepakt en het water heeft men uit de vijvers gepompt, om bevriezing tegen te gaan. 
Als je dan toch in de buurt bent moet je toch ook een bezoekje brengen aan het welbekende Kufstein. Een paar leuke gezellige straatjes, maar verderop net zo modern als overal.

Een merentocht bracht ons aan de voet van de berg Karwendel in Pertissau.
Mocht je je afvragen of we nu helemaal geen sneeuw tezien kregen in deze negen dagen durende reis.......? Dit was ons uitzicht vanaf dag twee (de eerste avond was het al donker bij aankomst)
Zo zag het er op de laatste dag uit, want 's nachts had het flink gesneeuwd. Wij blij, want we gingen toch ook wel een klein beetje voor de sneeuw.  Ons hotel stond in Hinterthiersee.

5 opmerkingen:

tiny zei

Prachtige foto's en ik vind het leuk zo'n reisverslag. Jullie hebben leuke dingen gezien en......gelukkig sneeuw gezien.
Groetjes Tiny

Hannie de Beer zei

Mooie reis! Ik zie veel bekende plaatjes! Leuk om er in de winter te zijn. Weer eens wat anders dan Kerstdiners klaarmaken toch?

Chris zei

Jullie hebben genoten, dat is wel duidelijk. Er is daar natuurlijk veel te zien en wat fijn dat er toch sneeuw kwam!!

Johanna Faber zei

O Janny wat heb ik even mee genoten , bracht even wat herinneringen terug, van toen Angus en ik daar 3 dagen waren
Wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben
Fijne dag groetjes uit Zweden

Brigitte Peetermans zei

Helemaal onder de indruk van foto nummer 3
en ook van de bloesemboom
(ZO vroeg!)

Lijkt me een deugddoende vakantie te zijn geweest!

Prettig weekend,

Brigitte