zondag 15 november 2015

mooi en minder mooi

De eerste week van november waren wij op Ameland. November is nl. de kunstmaand op dat eiland. We hadden een woning gehuurd, in het midden van Nes. Een goede keus, zo bleek. De dorpen Hollum en Ballum bezochten we met de bus. Hier een levensgroot duinkonijn bij de vuurtoren in Hollum.
Zo werd ie door mij op de gevoelige plaat gezet.
Zo kwamen we af en toe verrassende zaken tegen, dit lijkt alsof de raamversiering van sinaasappelnetjes is gemaakt.....
....net als dit.
En wat te denken van de werken van Rita Kok, ja de vrouw van oud-premier Wim Kok.
Dit werk is ook van haar......ik vond het wel interessant, ofschoon ik ook hoorde, dat men er zich meer van voor had gesteld.

In hotel Nobel in Ballum zag ik het enige textiel, wat er volgens mij te vinden was tijdens deze tentoonstelling. Dit is gevilt en dan wel met de natte methode. Werk van Hanneke Roelofsen.
De gehele dinsdag was het prachtig weer geweest, iets wat we niet hadden verwacht, want we waren de maandag ervoor in zeer dichte mist richting Holwerd vertrokken, waar de boot een vertraging had van een half uur.
 De zonsondergang op dinsdag was dan ook fascinerend.....
Op woensdagmorgen zijn we van Nes naar Buren gelopen, om daar de kunstlocaties op te zoeken. 
Natuurlijk maakte ik foto's van de kunst die mij het meest beviel.
Dit hoort toch echt bij Ameland.....
....en ook toen was het weer geweldig weer. We liepen terug naar Nes, via het strand. Een pittige tocht die dag !
Donderdag kwamen we onverwacht met de kunst van Anna van Ameland in aanraking. Zij deed niet mee, met de tentoonstelling, maar heeft een eigen atelier in Nes. 

Dit is (textiel) werk van haar (overleden) moeder, iets waar Anna heel erg trots op is. Haar moeder was volgens haar textielkunstenares, evenals haar grootmoeder.

Dit is ook nog werk van haar moeder. Toch nog textiel dus en ook nog een beetje in mijn eigen richting....

Vervolgens komen we ook in de Kiewiet's Hoeve terecht, waar zeer verrassende kunst tegen komen. Deze bloemen zijn gemaakt van "juttershout" en vogelveren.
 ....en wat dacht je van dit lief klein vogeltje, gemaakt van strandvondsten.
een duinkonijn
schattig toch....?
Bij het terugzien van deze foto's ben ik wéér één en al verbazing, dat iemand met zulk "waardeloos" materiaal, zulke prachtige dingen kan maken.
Het was een geslaagde week. Vrijdagmiddag zijn we weer huiswaarts gekeerd.


Tja en dan een akelige afsluiting van deze prachtige week: zaterdagmorgen gleed ik in onze eigen doucheruimte uit en brak mijn linkerheup. In het ziekenhuis in Emmen besloot men, om mij een nieuwe heup te geven. Afgelopen dinsdagmorgen werd ik ontslagen om thuis, met Fysiotherapie, verder te revalideren......
De eerste week is nu voorbij, maar men vertelde mij dat ik eerst na 12 weken weer de oude zal zijn.
Degene die kaarten van mij tegoed hebben, zullen het misschien met een "normale" kaart moeten doen, omdat mijn hobbykamer toegankelijk is met vier traptredes. Daar zal ik nu niet veel vertoeven. Eerst weer goed mobiel worden.


14 opmerkingen:

Truus zei

Wat een pech maar gelukkig hadden jullie al een heerlijke week gehad.
Wat een mooie werkstukken heb je gezien en dat van het drijfhout-mooi!
Sterkte en beterschap!
groetjes,Truus uit Drenthe

Dorothé zei

Na het aandachtig en met veel plezier jouw verhaal te hebben gelezen, dacht ik bij de laatsfe foto 'wat een mal kunstproject,zo'n rolator'. Maar toen bleek het menens te zijn en géén kunstobject. Wat rampzalig joh, veel sterkte met revalideren.

Hannie de Beer zei

Dat is wel pech hebben na zo'n leuke vacantie met veel kunst! Nu even wat minder mobiel ? Al las ik dst je redelijk met de rollater uit de weg kunt! Lastig wel met traplopen! Moest je geen trap leren lopen in het ziekenhuis alvorens naar huis te gaan? Maar tegenwoordig sturen ze ze je erg snel naar huis. ik hoop dat je snel weer mobiel bent. Van harte beterschap!

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Wat een pech zeg, en zo zie je maar weer dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Goed revalideren en dan hoop ik dat je snel weer goed kunt lopen !

Groet Thea

joke zei

Je hebt een mooie week gehad in Ameland, dus gelukkig veel om over na te mijmeren ;-). Wat een pech die valpartij. Beterschap en hopelijk kun je weer snel die 4 treetjes nemen.

janneke zei

Wat een pech na zo'n mooie week! Beterschap.
Maar wat is dat leuk hé, Ameland kunstmaand! Wij waren er vorig jaar.
Leuk nu de foto's te zien.

Johanna Faber zei

O Janny wat lees ik nu! heel veel sterkte doe het rustig aan, wat jammer van zo een leuke vakantie dat het zo moest eindigen

Hoop dat je snel hersteld

dikke knuffel vanuit Zweden

Marjan zei

Wat naar om zo'n prachtige week af te sluiten met een gebroken heup!
Nu is het verplicht rustig aan doen en revalideren. Ik hoop dat je ook nog andere hobby's hebt die je op schoot kan doen?
Ik wens je een voorspoedig herstel!
Groetjes weer

els zei

Ik had het al gelezen op FB, maar nu ik het hier uitgebreider zie staan wil ik toch nog even opnieuw reageren. Wat ongelooflijk sneu voor je. Wel weer een klein voordeel dat je meteen een nieuwe heup hebt gekregen. Hopelijk gaat de revalidatie naar wens en kun je snel je textielwerk in je werkkamer weer oppakken. Gelukkig dat de vakantie net voorbij was en dat je kunt terugkijken op een mooie week op Ameland. Wat een prachtige foto's heb je geplaatst. Bedankt voor het meegenieten.

Annet zei

Niet zo'n leuk einde van een mooie vakantie, veel sterkte de komende tijd!

Anita zei

Hallo Janny, wat een pechvogel. Maar wat een geluk dat je eerst op Ameland was en toch terug kan kijken op een mooie week.
Heel veel sterkte met revalideren, des te eerder kan je weer in je kamertje om mooie dingen te maken.

tiny zei

Dat is een dikke domper op het heerlijk weekje Ameland , wat kun je dan gauw wat krijgen, hou je aan de regels 😀😀😀 en denk niet dat doe ik wel even. Heel veel beterschap en een xkke knuffel. Groetjes Tiny

Chris zei

Dat waren een paar heerlijke dagen voor jullie. Ontzettend leuk, al die verschillen. Ik vind het werk, die huisjes, van de overleden moeder van Anne enig!

Suus zei

Dat was een enerverend weekje voor jullie. Wat een mooie diversiteit aan kunst heb je ons laten zien. En wat een pech, je heup gebroken hoop dat je snel weer de oude bent.