donderdag 29 januari 2015

Lemon Curd.....

....is mijn volgend recept......en het kan gebruikt worden in de yoghurt of je vult er soesjes mee, maar ook een zelfgebakken cake of taart zal zeer goed smaken met de lemon curd.
Je zou er toch zo in happen, als je niet beter wist. Ik hoop dat Trees het quiltje ook kan waarderen.

woensdag 21 januari 2015

Kijk nou toch eens

...wat een prachtig receptenquiltje ik gisteren mocht ontvangen van Hannie. Zij maakt zulk prachtig werk, kijk maar eens op haar blog
Dit recept ga ik binnenkort maar eens proberen, of zal ik wachten tot het Carnavalstijd is.....want dan wordt dit veel in Brabant gegeten volgens Hannie........!

woensdag 14 januari 2015

het blijft leuk

Vooral de kleuren bij elkaar kiezen is leuk.

Niet te veel en niet te weinig steekjes, zo vind het mooi......!

woensdag 7 januari 2015

Mijn receptenquiltje.......

....voor Tonny......
...met op de achterkant mijn recept voor heerlijke kokoskoeken. Het ging gisteren op de post en zal inmiddels wel zijn aangekomen.

dinsdag 6 januari 2015

Beloofd is beloofd...

Wie er geen zin heeft, slaat het maar over.....
Onze Kerstreis naar Tirol......als je de afgelopen dagen het skieën hebt gevolgd, zul je het misschien ook herkennen. Een uitzicht over de stad Innnsbrück
Ook de stad met het "Gouden dak". We bezochten er de Kerstmarkt, niet van die lange rijen, maar echt kleine marktjes in het centrum van de stad.
En natuurlijk gingen we ook voor de sneeuw, maar verder dan dit kwamen we niet de eerste dagen. 
En dan dit : een bloeiende boom.........., midden in de winter........ja ja, als je dichter bij kwam zag je dat het "kunst" was......dit soort dingen, daar kan ik altijd om lachen.....
De derde dag naar Salzburg, waar we 11 jaar geleden ook al eens waren. Deze paardengalerij konden we ons nog haarfijn herinneren.....
Ook hier de gezellige Kerstmarkt bezocht natuurlijk. 
Het slot bovenop de berg hadden we destijds al eens bekeken.
Wel gingen we de volgende dag mee op excursie naar het slot "Herrenchiemsee". Dit is een foto van internet en in de zomer gemaakt zo te zien.
In de winter ziet het er echt veel anders uit. De fonteinen zijn allen ingepakt en het water heeft men uit de vijvers gepompt, om bevriezing tegen te gaan. 
Als je dan toch in de buurt bent moet je toch ook een bezoekje brengen aan het welbekende Kufstein. Een paar leuke gezellige straatjes, maar verderop net zo modern als overal.

Een merentocht bracht ons aan de voet van de berg Karwendel in Pertissau.
Mocht je je afvragen of we nu helemaal geen sneeuw tezien kregen in deze negen dagen durende reis.......? Dit was ons uitzicht vanaf dag twee (de eerste avond was het al donker bij aankomst)
Zo zag het er op de laatste dag uit, want 's nachts had het flink gesneeuwd. Wij blij, want we gingen toch ook wel een klein beetje voor de sneeuw.  Ons hotel stond in Hinterthiersee.