vrijdag 24 juli 2015

Balsemien is niet meer.....!

Wie kende haar niet in de quilt-en handwerkwereld, uilen- en schapenwereld.....?
Haar prachtige verhalen, die, zoals het vaak leek, zo uit haar duim gezogen waren. Of het nu ging om verhalen over de geboorte van een lammetje, of wat poesjes, Balsemien wist er altijd wel een leuk verhaaltje van te maken....... Haar border-collies waren ook vaak het onderwerp op haar leuke Blog. Ja, waar genoot ze eigenlijk niet van...?

Mijn persoonlijke ontmoeting (jaren geleden) met Mienke, zoals ze in werkelijkheid heette, was naar aanleiding van mijn oproep naar speciale bouillonblokjes (Italiaans), die ik opeens nergens meer kon vinden in de supermarkten hier. Opeens stond ze zomaar voor mijn deur, met de mededeling dat zij ze gevonden had in een winkel in Groningen en dat ik ze mocht hebben. Nee, betalen was er niet bij.....Zij was blij mij geholpen te hebben......DAT was Balsemien......!
Vanmorgen kreeg ik de schrik van mijn leven, toen ik op Faceboek las dat Mienke afgelopen dinsdag 21 juli, op 54-jarige leeftijd, plotseling is overleden......! Onbegrijpelijk......! Ze laat een man en zoon achter ........
                                                 Mienke, dat je mag rusten in Vrede !

zondag 19 juli 2015

Eenmalig of niet...?

Er zijn momenten dat je iets anders wilt maken, maar of dat dan de juiste beslissing is geweest...?
Deze vogel maakte ik voor Helinä in Finland. Mijn berichtje erbij: "als je hem niet leuk vindt, maak ik een andere voor jou......."
Maar......ze vindt hem artistiek.......


vrijdag 10 juli 2015

zwart/witte mystery kaart

Mijn zwart/witte mysterykaart (opdracht Fibermail) ging deze keer naar Marijke. Ik gebruikte stroken organza van allerlei soort en tule. Vastgezet met een mooie steek op een zwart/witte bloemetjes stof en vervolgens iets weggebrand met een soldeerbout. De kraaltjes maken het geheel af.

woensdag 8 juli 2015

Italiaans receptenquiltje


De voorlaatste heb ik gemaakt voor Aty. Nog eentje te gaan dus en ik ben blij toe....je raakt een beetje uitgeput in wat je er nu weer van zult maken. Recepten genoeg, daar gaat het niet om, maar om het naar de voorkant te vertalen..........! Enfin, het is weer gelukt. Aty heeft het ontvangen en is er blij mee, heeft ze laten weten. 
Het recept heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar het lijkt me wel erg lekker, vooral als lunch.