woensdag 23 september 2015

telkens iets nieuws proberen

Hoe deed ik dit: een stuk wateroplosbaar vlies neerleggen met daarop een stuk organza van dezelfde grootte. Hierover heen de kleuren wol wat verdelen, zodat je een mooi effect hebt. Vervolgens nog een stuk oplosbaar vlies en vrij doorquilten of zoals ik deed een mooie steek op de machine kiezen, want zoals je weet kan ik niet machinequilten.
 ...en zo is deze kaart ook ontstaan, met toevoeging van een stukje geverfde Tyvek.

maandag 14 september 2015

prachtige kaart gekregen

Voor Margreet van de Fiber Fevergroep maakte ik deze kaart.  Lutrador met daarop wat scrim (mull) en een stukje Tyvek (alles zelf geverfd) in het midden. De strass-steentjes en de goud-transferfoil maken het af. 
Deze prachtige Mysterykaart kreeg ik van Tonia (van de Fibermailgroep).  Eigenlijk was mijn bovenstaande kaart een flauw aftreksel van deze prachtige kaart. Maar al doende leert men.

zaterdag 5 september 2015

Blauw/geel was de opdracht

Mijn blauw/gele mysterykaart heb ik verstuurd naar Terschelling, naar Tonia. Ik hoop dat ze hem inmiddels ontvangen heeft. Van verschillende blauwe repen stof maakte ik de ondergrond. Vervolgens heb ik repen organza, tule en een sinaasappelnetje hier en daar vastgezet met mooie steken. Daarna wat organza weggebrand.
Deze week kwam er ook nog een brief uit Rusland, met een verlate verjaardagskaart erin. Masha heeft het kennelijk erg druk gehad, want mijn verjaardag was al in mei. Enfin, er zaten weer prachtig mooie postzegels op en ook moest ik voor ontvangst van deze envelop tekenen......Een belangrijk kaartje dus...!