dinsdag 23 februari 2016

het één en ander

Nooit had ik gedacht dat ik het verven van textiel, op welke wijze dan ook, leuk zou vinden. Inmiddels heb ik nog wat potjes textielverf toegevoegd aan datgene wat ik al had.
Nog een kaart met een vogeltje gemaakt, het is ook zo leuk om te werken met een thermofaxscreen. Waarschijnlijk heb ik wel teveel verf gebruikt, want het vogeltje zit zo te zien dik in de veren (verf).
Tijdens een workshopje, heb ik ooit een paar lappen zijde beschilderd. Dit is echter nooit het resultaat geworden, wat ik op het oog had en daarom heb ik één er van nu maar op een stuk krimpvlies gestikt en er een paar kaarten van gemaakt.
Met wat restjes van het één en ander heb je dan al snel een leuke kaart.
Ook deze is weer aan mijn voorraad toegevoegd.
De tweede zijden lap wil ik gaan borduren, zowel op de machine als met de hand. Zo heb ik het tenminste in mijn hoofd, afwachten of het dat ook zal worden. Op dit moment kijk ik er alleen nog maar naar, om wat ideeën op te doen. Ik heb spetters op de lap aangebracht om daar eventueel de bloemen van te maken. Via Facebook had ik een oproepje geplaatst, om me te helpen, hoe ik de zijde iets kon verstevigen. Van Mieke Noor kreeg ik de tip om er Vlieseline achter te strijken. Dat heb ik ook gedaan en de lap is al iets steviger geworden, dus beter te hanteren.

8 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Jannie je wordt straks nog een verfster eerste klas ! Het is zo leuk, helemaal je eigen stof maken. Deze resultaten zijn ook erg mooi !

Anita zei

Gaaf he al dat verven, ben steeds verbaasd hoe leuke dingen je zo kan maken, en geen een is het zelfde.
Veel plezier met al deze verfpret

Eke zei

Lekker aan het werk en met resultaat! Leuk om zo van alles te zien ontstaan. Ben benieuwd wat je met je zijden lap aat doen, succes ermee.

Marrie-jette zei

Dat ziet er echt leuk uit!
Welke stofverf gebruik je?

Marjan zei

Wat leuk om te zien dat het verven je zo goed is bevallen dat je er verder mee aan de slag gaat. Ik vind het vogeltje niets te dik in de veren hoor, juist mooi zo.
Ook leuk om te zien dat je nu het verven wilt combineren met borduren, ik ben nu al benieuwd naar het resultaat!
Groetjes weer

Hannie de Beer zei

Goed om te zien dat je verven toch oppakt, en er mee aan de slag gaat!Leuk om met het krimpvlies te werken. Geeft mooi resultaat.Gewoon lekker experimenteren!

joke zei

Zo ontdek je toch steeds weer iets nieuws ;-) Mooi lap met die spetters!

Chris zei

Ik vind je 'kopfoto' geweldig!!