zondag 31 juli 2016

Open Stal

Voor de 45ste keer wordt er Open Stal georganiseerd in Oldeberkoop (Friesland) en we waren er nog nooit geweest. Tijd om een keer te gaan dus. Je koopt je entreebewijs bij een kiosk in het centrum van het dorp en loopt of fietst de route.
Wij gingen te voet, het weer was verrassend mooi en zo zagen wij in schuren en ateliers, de mooiste kunstwerken voorbij komen. Hier staan we bij en in het Atelier van de voorzitter, Peter Hiemstra. We kenden Peter al van iets anders, maar zijn werk hadden we nog nooit gezien.
Dit werk is van Martin de Jong, het hangt ook in hetzelfde Atelier.
De route is circa 2 kilometer lang en en duurt nog tot en met zondag 21 augustus 2016. Dagelijks geopend van 13.00 - 18.00 uur, ook op zondag. 
De beelden van onze vriendin Marieke Geerlings moesten door mij ook nader bestudeerd worden. De beeldengroep "Seven" is door haar gemaakt en het verbeeld de ijdelheid, de afgunst, de vraatzucht, de gierigheid, de luiheid, de woede en de onkuisheid.
Tevens zie je in deze locatie ( MFA MeJander) ook nog textiele recycling, zoals dit en
en dit......gemaakt van handdoeken........!
Bovendien kom je in dit wonderschone dorp ook nog het Textielinstituut Hawar tegen, waar geëxposeerd wordt door Carolien Adriaansche en Thea Zweerink. Wedden dat je er niet zonder een aankoop weer vandaan komt.......?

4 opmerkingen:

Bernadette zei

Wat heerlijk zo'n voorproefje...komend weekend ga ik een weekendje olderberkoop doen, hotelletje besproken en gaan ...genoeg tijd om alles te bewonderen

Hannie de Beer zei

Heerlijk om te zien toch, zo'n route vol met kunst . Jammer dat ik er niet heen kan , Maar wie weet volgend jaar . Ik zal het zeker in de gaten houden.

Chris zei

Heel apart en mooi. Wat een leuke naam: open stal!

Kiekplaotiesenzo zei

Heerlijk om even met jullie mee te kijken !