dinsdag 23 februari 2016

het één en ander

Nooit had ik gedacht dat ik het verven van textiel, op welke wijze dan ook, leuk zou vinden. Inmiddels heb ik nog wat potjes textielverf toegevoegd aan datgene wat ik al had.
Nog een kaart met een vogeltje gemaakt, het is ook zo leuk om te werken met een thermofaxscreen. Waarschijnlijk heb ik wel teveel verf gebruikt, want het vogeltje zit zo te zien dik in de veren (verf).
Tijdens een workshopje, heb ik ooit een paar lappen zijde beschilderd. Dit is echter nooit het resultaat geworden, wat ik op het oog had en daarom heb ik één er van nu maar op een stuk krimpvlies gestikt en er een paar kaarten van gemaakt.
Met wat restjes van het één en ander heb je dan al snel een leuke kaart.
Ook deze is weer aan mijn voorraad toegevoegd.
De tweede zijden lap wil ik gaan borduren, zowel op de machine als met de hand. Zo heb ik het tenminste in mijn hoofd, afwachten of het dat ook zal worden. Op dit moment kijk ik er alleen nog maar naar, om wat ideeën op te doen. Ik heb spetters op de lap aangebracht om daar eventueel de bloemen van te maken. Via Facebook had ik een oproepje geplaatst, om me te helpen, hoe ik de zijde iets kon verstevigen. Van Mieke Noor kreeg ik de tip om er Vlieseline achter te strijken. Dat heb ik ook gedaan en de lap is al iets steviger geworden, dus beter te hanteren.

maandag 15 februari 2016

Kaart en lap voor Tonny

Een verjaardagskaart voor Tonny, de stof is gestempeld, gebruik makend van een wc rolletje en geverfd met een thermofax-screen (vogeltje). 
Dit lapje ging ook naar Tonny, ik hoop dat ze het kan waarderen. Ik heb de ornamentjes aangebracht met acrylverf op een uitgeknipt behangafbeelding. Tonny gaf aan dat ze zich liet verrassen, maar of dit de bedoeling is geweest.......? Soms is het makkelijker om een aanwijzing te krijgen, wat men graag wil hebben....... 

zaterdag 6 februari 2016

Fantastic Fabric swaps

Eigenlijk had ik nooit iets met het verven van lappen, toch heb ik me op dat pad begeven en ik moet zeggen dat het best leuk is. Onderstaande kaart is gemaakt uit een witte lap, die dus bewerkt heb met stofverf van de Pipoos.

Voor de Mysteryswap maakte ik deze kaart in rood en geel. Trees is degene die hem mocht ontvangen.
 Voor de lapjesswap heb ik voor Olga een groenblauwe lap bestempeld. Dit is de kleur die ze graag wilde.
Jeanette vindt haar paars/rode lap ook mooi. Gelukkig maar, want het valt niet mee om altijd weer iets nieuws te verzinnen.