woensdag 11 mei 2016

toch weer een quilt

Om de restjes op te maken, ben ik toch weer aan een quilt begonnen. Ik zag op Facebook (Forum voor Quilters) iemand uitleggen, hoe je op een makkelijke manier de lapjes snel kunt verwerken, zonder al te veel snijden. Ik heb niet helemaal de techniek toegepast, eigenwijs als ik soms ben. Er werd beschreven dat je de stukjes tegen elkaar kon leggen en vervolgens zigzaggen. Ik heb ze met de randen over elkaar gelegd en daarna met een mooie zigzagsteek (nr. 37, op mijn Pfaff Quilt Expression 2048) aan elkaar en aan de ondergrond bevestigd. Je neemt een onderlap met daar bovenop je tussenvulling. Lapjes wat selecteren en met een enkele speld vastzetten. 
 Wel heb ik de primaire kleuren wat bij elkaar gehouden en gestikt met garens in de kleur van de lapjes, dus een rood vlak met rood garen, geel met geel enz.
Ik dacht zo heel wat op te kunnen ruimen, maar ik kan er, denk ik nog wel drie maken, voordat de scraps eindelijk op zijn.
Als je lap te groot is kun je niet zo gemakkelijk werken, de mijne is nu 70 x 55 cm. Hoe ik geheel af ga werken, daar ben ik nog niet helemaal uit.......misschien ook wel met een zigzagsteek in de kleuren van de vlakken. Ik heb dat nooit eerder gedaan, zal even moeten wennen.