maandag 12 september 2016

geweldig leuk weekend

We hebben een geweldig leuk weekend achter de rug, in Rotterdam bij onze vrienden. Vrijdagmiddag gingen we genieten van de expositie Botero in de Kunsthal.
De kunst van Botero staat letterlijk bol van het Latijns Amerikaanse leven. De reusachtige, opgeblazen lichamen en voorwerpen lijken ondanks hun omvang gewichtloos en daardoor soms zelfs te zweven. Dit volume is een vast onderdeel van Botero’s werk en geeft zijn kunst iets overdadigs, met nu eens een komisch en dan weer een ontroerend effect
Zo staat het allemaal omschreven op het Internet.  
Hij maakte niet alleen schilderijen, maar ook beelden, zoals dit "vogeltje" (kijk eens naar de poten en dan is het bepaald geen vogeltje te noemen.....)
Naast de expo van Botero's werk was er ook een expo over het 20-jarig bestaan van de Erasmusbrug en daar kwamen we ook deze prachtige quilt tegen, gemaakt door Andrea de Jong.

Zaterdagmorgen togen we naar de Laurenskerk, waar de 2-jaarlijkse Art-fair werd gehouden, met werk van opkomende kunstenaars. Uit bovenstaande schilderijen valt voor mij weer heel wat inspiratie te halen.
Toen ik van dit werk een foto maakte scheen de zon door de kerkramen en maakte het kunstwerk nog mooier door de weerspiegeling. Ook de kunstenares was verbaasd, dat ik dat zag gebeuren.
Daarna zijn we met de metro naar Capelle a/d IJssel gereisd voor een kunstmarkt, wat eigenlijk een aanfluiting was, zo klein was het maar wel met een prachtige band en dames-zanggroep. Terug in Rotterdam hebben we nog even de Markthal aangedaan en vervolgens zijn we via de markt op een terras beland. 's Avonds hebben we gezellig en heerlijk gegeten bij 
Zondagmorgen togen we richting Belastingmuseum. Nooit gedacht dat dat interessant zou zijn.
Vervolgens liepen we richting het Euromastpark waar een Lifestyle markt gaande was. Ook daar hebben we ons een paar uurtjes prima vermaakt met het bekijken van de stands van jonge ondernemers. Een hapje en een drankje genomen en toen weer verder via de Maastunnel (1 kilometer lopen naar Rotterdam Zuid). 
In de wijk Charlois staat dit kasteel/restaurant, waar we in de tuin hebben genoten van prachtige muziek van een Shantykoor en de Senioren Bigband.


Ons uitstapje naar Rotterdam zat er weer op....... moe en voldaan reden we lekker 1e klas met de trein naar Zuid-Oost Drenthe, terugkijkend op een vol, maar heerlijk weekend. 

woensdag 7 september 2016

Blauw/wit voor Trees

Ik ga er van uit dat Trees hem inmiddels heeft ontvangen. Blauw/wit was de opdracht bij Fantastic Fabrics. 

dinsdag 6 september 2016

Blogs die ik volg


Er staan zoveel Blogs (die ik volg)  bij mij op de site, waar al tijden niks op geplaatst is. Sommige hebben al meer dan een jaar geleden hun laatste bericht gekregen. Ik sta echt in dubio om die te verwijderen, als die binnenkort niet vernieuwd worden.


Sorry daarvoor.....!
donderdag 1 september 2016

nog wat kaarten


Nog wat landschapjes gemaakt voor de markt a.s. zaterdag.  Is leuk om te doen, ofschoon ik het eerst maar niet in de slag kreeg, hoe de stofjes neer te leggen.
In het echt is hij feller van kleur, dus mooier. Met een sjabloon/stencel eerst de huisjes erop gezet met een Posca-stift.
Dit spreekt voor zich.