donderdag 22 maart 2012

Vroeg wakker....

Reden:
....Ja....sinds gisteravond hebben we kippetjes en daar hoef je niet wakker van te worden....Maar we hebben ook een HAAN....!(deze staat bij mij op de vensterbank in de keuken). Daar zal onze buurt blij mee zijn.Half zes was het vanmorgen, toen ik wakker werd van het gekraai. De fokker/verkoper had Minno verzekerd dat het geluid van deze krielhaan wel mee zou vallen, het is immers maar een klein type........Nou ja zeg ! Manlief wilde al een tijdlang kippen en om daar in de winter aan te beginnen, vonden we toch geen optie. Bovendien was het nog niet gemakkelijk om ze ergens te verkrijgen.
Dit is hun nieuw onderkomen, door Minno zelf gemaakt. Toen hij het gevogelte gisteravond thuisbracht, wisten onze katten niet wat hun overkwam.
Deze kroop maar weg achter een pilaartje.....
Hij is wel erg nieuwsgierig wat er toch in het hokje zit.....hij was namelijk binnenshuis, toen de kipjes aankwamen. Vanochtend mag hij ze dus voor het eerst bekijken.
Voorlopig zal het wel een nieuwtje blijven voor hun en ons. Het zijn overigens raskipjes heb ik begrepen en vandaag zal ik proberen er foto's van te maken, iets wat gisteravond niet goed lukte.

13 opmerkingen:

marjolijn zei

Wel gezellig van die kippetjes. En binnenkort ook een vers eitje op tafel?
gr. Marjolijn

Joke zei

Gezellig hoor kippen, wij hebben er ook vier. Zonder haan, want dat vonden we niet kunnen in een woonwijk. Maar de (kriel)kippen maken ook zonder haan soms een leven als een oordeel. Ze zitten 's nachts in een donker hok dat pas open gaat als wij opstaan, dus ze maken geen herrie als iedereen nog slaapt.Ze hebben gelukkig geen ingebouwde klok die hen waarschuwt dat het al dag is ook al is het bij hen nog donker.Ook een haan kraait niet als hij in het donker zit.

Johanna Zweden zei

Schitterend die reactie van de poezen enig foto´s zo
Succes ben benieuwd, en ik hoop dat er geen vossen zijn bij jou!! mijn buurman had een hok vol, nu je snapt het al!!
Het is wel rustig want die beesten sliepen niet zomers met de hele dag daglicht! grinnik
Kijk uit naar het vervolg
Fijne dag groetjes Joke

Angelika zei

Wat lijkt het me leuk, kippen houden!
Ik ben benieuwd naar de foto's. Hoeveel heb je er en van wel ras?

Groetjes, Angelika

Janine zei

ik dacht eerst dat je die bronzen haan bedelde, maar jullie hebben echt kippetjes, ik vind het wel wat hebben hoor, maar ik denk niet dat ze bij mij komen ☺ maar wat leuk om je repprtage te zien. Ik zag trouwens bij je linki, dat Minno (je man?) ook een begaagd kunstenaar was, et zit dus in de familie bij jullie ☺

Hannie zei

Leuk zeg elke dag een vers eitje?
Maar de buren en de poezen zullen er niet blij mee zijn!

Lida zei

Dat is waarom wij geen kippetjes hebben, zonder haan is dat niks en met zou de buurt niet in dank afnemen! Maar DP zou ze maar wat graag hebben! Veel plezier ermee en wat een mooi hok en ren heeft Minno gemaakt! Echt een kunstenaarshok!
Groetjes
Lida

Dorothé zei

Wij hebben 5 kippen, zonder haan. Om dat te compenseren hebben we een schilderijtje van een haan in het hok hangen. Dan hebben de dames toch wat om over te dromen. Overdag lopen ze over het erf en de poes vindt het gelukkig allemaal goed.

Liesbeth Wessels zei

Gezellig hoor kippen en een haan, we hebben ze altijd gehad. Ze liepen los op ons erf. Tot 2 jaar geleden reintje de vos met een grote rugzak is gekomen en 2 x achter elkaar er 4 tot 5 heeft meegenomen. Toen hebben we besloten geen vossenvoer meer aan te schaffen. Maar ik mis ze wel en ook de lekkere eieren. Aan dat kraaien wen je wel. groeten van liesbeth.

christina zei

Zo wordt het steeds gezelliger bij jullie. En dat kraaien went volgens mij snel hoor.

En de katten hebben weer wat nieuws om naar te kijken.

Jenny zei

Hoi zus, leuk dat de nieuwe bewoners er nu zijn. De katten wennen er wel aan hoor, is eerst een nieuwtje en daarna lopen ze er zo aan voorbij. Wij hebben in de planning onze kippen dit jaar los te laten lopen in de tuin, maar dan moeten we nog wel even de tuin goed afschermen. En ik ben nog steeds blij dat wij geen haan hebben ze maken zo al lawaai genoeg die dames. groetjes Jenny

Chris zei

O jee, ik ben benieuwd hoe de buren reageren. Maar het is wel heel gezellig, die kipjes. Wat een mooi onderkomen, knap gemaakt! Die poezen wennen wel hoor.
Wij hebben vroeger fazanten gehad, dat gaf bij één stel buren wel problemen, de andere waren doof... Heel veel plezier er mee.

tiny zei

Gezellig en straks een vers eitje mhhh!!! Leuk de foto's van de poezen.