dinsdag 13 maart 2012

zee

Deze kaart is gepuncht met merinowol en zijdehankies. De draden en lovertjes maken het geheel af. Afmeting 14x14 cm. Oef....ik zie dat er al vragen komen, wat een zijdehankie is. Daarom heb ik even hier de foto en info opgezocht:
Dit is een kleine 'zakdoek' van zijde en wordt gemaakt van de resten uit een cocon van een vlinder. Dit materiaal wordt geverfd en je kunt het 'meevilten'. Net als een echte papieren zakdoekje, bestaat een hankie uit meerdere lagen die je een voor een kunt 'pellen' en erg breed en lang kunt uitrekken. Heel leuk om in je viltwerk te gebruiken.

14 opmerkingen:

Masha Novoselova zei

Janny, beautiful!
Masha

Chris zei

Ik vind het prachtig!

Lida zei

Effekes vragen, wat is een zijdehanky? Ziet er wel heel leuk uit! Groetjes
Lida

Johanna Zweden zei

Janny wat schitterend
fijne avond groetjes Joke

Hannie zei

Prachtig deze "zee"! Hankies heb ik al vaker gebruikt, heel fraai om mee te werken. Je hebt ze erg mooi verwerkt. Super!

Ineke zei

Weer een hele mooie! Ook ik wilde vragen wat hankies zijn, maar dat is al opgelost. Is dat hetzelfde als zijdevlies? Deze zijn geverfd neem ik aan?

Chriss-Cross zei

Oooh, wat mooi. Heb je dat nou met de hand of met de machine gepuncht? Van zijdehankies had ik ook nog nooit gehoord; heerlijk zo'n leermomentje!

Janine zei

Hoi Janny, ik zag je als nieuwe volger, dus wilde even kennis komen maken ;) het feit dat je weet wat een hankie is, is voor mij superbleukmom te lezen, en jevstofkaart vind ik dan ook echt geweldig!!!

vilterietje zei

heerlijk om mee te werken:)

Kiekplaotiesenzo zei

Hankie?? ondanks je uitleg, moeilijk voor mij..... maar eeeeh...de kaart die je gemaakt hebt vind ik helemaal TOP! groet van Diny

janneke zei

Wat een prachtige quilt! Mooie zee.

Marrie-jette zei

Ik kijk meestal even naar de foto voor ik er wat van vind.Maar ik zie dat er vissen in zwemmen.Heel mooi.

Joke van der Wal zei

Heel erg mooi Janny!
Gr Joke

christina zei

Oh wat heb je dat weer mooi verwerkt.

Bedankt trouwens voor die leuke link.